22. března 2016 • 11:35

PRO a PROTI Čechově konci: Dává týmu respekt, ale mládí čeká

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Převzal si poosmé cenu pro nejlepšího českého Fotbalistu roku a následně brankář Petr Čech vyřkl slova, kterými všechny překvapil. „Zvažuji, zda po EURO ve Francii budu pokračovat v reprezentaci,“ prohlásil na tiskové konferenci. Co hovoří proto, aby český dres vysvlékl? Co pro opačnou variantu?



PROTI: Vrchol formy

Po letním přestupu do Arsenalu se opět zařadil k nejlepším brankářům na světě. V aktuálním ročníku stanovil rekord v počtu vychytaných nul v historii Premier League a několikrát se ukázal jako velká opora svého nového klubu. Lepšího brankáře aktuálně reprezentační trenér Pavel Vrba nominovat nemůže.

PROTI: Zvyšuje renomé reprezentace

Pomineme-li zraněného Tomáše Rosického, je český brankář nejznámější tváří národního týmu a jeho jméno výrazně zvyšuje renomé českého výběru u soupeřů, jejich fanoušků i sponzorů. Pokud by reprezentace ztratila hráče jeho formátu, nefigurovalo by v týmu žádné tak velké velké jméno s mezinárodním přesahem.

PROTI: Stále je lídr týmu

Reprezentace se už v průběhu let naučila hrát bez Tomáše Rosického, kterého trápí vážné zdravotní problémy. Role Petra Čecha jako jasného lídra týmu tím ještě posílila, pravidelně nosí kapitánskou pásku. Za Čechem není jasný nástupce, který by takovou zodpovědnost mohl převzít.

Čech překvapil na Fotbalistovi roku. Zváží konec v reprezentaci
Video se připravuje ...

PRO: Vaclík, Koubek a spol. čekají

Pokud by se brankář Arsenalu opravdu rozhodl pro ukončení reprezentační kariéry, není trenér Pavel Vrba v zoufalé situaci. V řadě za Čechem čeká hned několik nadějných brankářů. V Basileji podává kvalitní výkony aktuální dvojka Tomáš Vaclík. Zkušenosti v Evropské lize nabral i brankář Tomáš Koubek, který je ze Sparty na hostování v Liberci a v minulém roce hájil branku výběru do 21 let na domácím EURO.

PRO: Bude dávat všechno Arsenalu

Když Čech v létě odcházel z Chelsea do Arsenalu, jedním z důvodů byla i touha po dalších trofejích. Na ty si však pravděpodobně na nové adrese bude muset počkat do další sezony, protože Kanonýři drží už jen slabou naději na zisk titulu v Premier League. Odchod z reprezentace by třiatřicetiletému Čechovi dopřál více klidu a koncetrace na jeho klubové angažmá, které se bude při přibývající věku hodit.

PRO: Konec s hlavou nahoře

Rodák z Plzně byl během své kariéry zvyklý na pozici jedničky s výjimkou posledního roku v Chelsea. Jinak tomu nebylo s výjimkou úplných začátků také v reprezentaci. A tak možná uvažuje nad koncem s hlavou nahoře a vyhnout se možnosti, že by o výsadní postavení mohl v budoucnosti přijít.

Podívejte se na pro a proti Čechova konce v národním týmu
Podívejte se na pro a proti Čechova konce v národním týmu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud