29. března 2016 • 10:34

Sparťan Costa má formu! Dal první gól za repre, slavil jako při derby

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Costa zažívá velmi příjemné týdny. Se Spartou válí v Evropské lize i v české nejvyšší soutěži, kde naposledy gólem rozhodl slavné pražské derby proti Slavii. Střeleckou formu si pak uchoval i na zápas reprezentace Zimbabwe, za kterou si připsal svoji premiérovou branku. Costa se trefil proti Svazijsku a předvedl pořádnou oslavu.



Na sraz národního týmu odjel Costa ve velké pohodě. V posledním utkání před reprezentační přestávkou totiž výrazně pomohl „své“ Spartě ovládnout derby se Slavií, když vstřelil rozhodující gól na 2:1.

Tvrdý obránce si naběhl na zadní tyč, pohlídal si ofsajdové postavení a dotlačil do sítě hlavičku spoluhráče Josefa Šurala. Nebýt Costy, míč by šel mimo. Zkušený fotbalista tím odpálil sparťanskou euforii a sám zuřivě slavil.

Sparta - Slavia: Costa odpálil sparťanskou radost. Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

Premiérový gól v reprezentaci

V reprezentačním duelu Zimbabwe se Svazijskem Costa svou formu potvrdil. Kromě toho, že se svými kolegy z obrany dokázali udržet čistý konto, se navíc opět prosadil. A gól to byl dost podobný tomu, který dal v derby.

Třicetiletý obránce si totiž znovu naběhl při rohovém kopu na zadní tyč, kde mu to evidentně svědčí. Tentokrát ani nepotřeboval pomoc spoluhráče, na vysoký míč si skvěle naskočil a poslal ho hlavou do sítě.

Pro Costu šlo o premiérový gól v reprezentaci. Oslava tak stála za to, šťastný fotbalista se rozběhl směrem k fanouškům a zvedal svá kolena do obdivuhodné výšky. Stejně jako při derby.

VIDEO | Costův gól proti Svazijsku 

Zkušený sparťan tím navíc zvýšil na 2:0 a dal domácímu Zimbabwe definitivní klid. To pak přidalo ještě dva góly a Svazijsko porazilo 4:0.

Favorit tím napravil předchozí zaváhání, kdy tentokrát na půdě Svazijska remizoval 1:1. Sparťan Costa se může do Prahy vrátit v dobré náladě.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud