29. března 2016 • 11:59

„Ibra“ ve své oblíbené aréně řádí. Na Čechy nacvičoval krásné góly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Varování pro Čechy! Švédská Friends Arena, v níž se dnešní zápas odehraje, není pro hosty vůbec přátelská. Domácí eso Zlatan Ibrahimovic v moderním fotbalovém chrámu ničí jednoho soupeře po druhém. A už tři roky v něm nevyšel střelecky naprázdno.



Že kombinace krásného padesátitisícového stadionu a největší švédské hvězdy vytvoří magické kouzlo, to už víc než naznačil premiérový duel, který se odehrál 14. listopadu 2012. Švédsko hostilo Anglii a domácí vyhráli 4:2. O všechny trefy se postaral Ibrahimovic, včetně unikátních dalekonosných nůžek.

V následujících dvou střetnutích, s Argentinou a Irskem, se střelecky neprosadil, ovšem druhý zmiňovaný zápas, který se hrál v březnu 2013, byl zatím posledním, v němž neznělo arénou jméno rodáka z Malmö po gólové oslavě.

Ať už přijely Faerské ostrovy, Írán nebo Ronaldovo Portugalsko, nikdo nedokázal zabránit urostlému forvardovi v zápisu do střelecké listiny. V posledních deseti utkáních v rámci této série si připsal šestnáct branek!

Že by nerad o tuto šňůru přišel, dokazují i momenty z tréninků švédské reprezentace. Na jednom z nich vyvolal nadšení mezi přítomnými diváky, když při cvičení nejprve chytrým lobem přehodil gólmana a poté se položil do vzduchu a z voleje poslal parádním způsobem centr pravačkou do sítě.

Českou obranu tak čeká mimořádně těžký test. I lídr zadní čtveřice Tomáš Sivok přiznává, že národní tým bude čelit nejnebezpečnějšímu útočníkovi, na jakého od EURO 2012 mohl narazit.

„Možná je nyní v nejlepší formě, kterou kdy měl, což dokazuje v Paris St. Germain. Nečeká nás nic lehkého, je to výjimečný hráč. Viděli jsme jejich zápasy s Dánskem (v baráži), má obrovskou sílu, ostatní na něj spoléhají. Doufám, že to společnou prací zvládneme. Respekt máme, ale strach určitě ne. Musíme podat stoprocentní týmový výkon,“ prohlásil kapitán reprezentace Tomáš Sivok.

Ibrahimovicova nevypočitatelnost a komplexnost ztěžuje podle stopera Bursasporu obráncům nevděčný úkol, jak jej eliminovat. „Je výjimečný v tom, že je silný i rychlý, takže je těžké se na něj speciálně připravit, že by si člověk hlídal jen vzduch nebo jeho rychlost. Je strašně komplexní, musíme být blízko sebe, protože jakmile mu dáme prostor, tak to trestá,“ ví Sivok.

Kvalitní test, nejen pro obranu, začne dnes ve 20.30. V podrobném ONLINE přenosu ho můžete sledovat zde>>

Vrba: Zápas se Švédskem může rozhodnout o nominaci na EURO
Video se připravuje ...

Zápas proti Švédsku je velká šance, abych se ukázal, říká Vydra
Video se připravuje ...

Krejčí: Moje forma? Pracuju pro tým, nic jsem nezměnil
Video se připravuje ...

Ibrahimovic? Bylo by lepší, kdyby odpočívatl, říká Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud