Pavel Janega
28. března 2016 • 19:12

Vrba chystá DEVĚT změn: Švédsko může rozhodnout o nominaci na EURO

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Zapomeňte na sestavu, se kterou česká reprezentace vyrukovala proti Skotsku (0:1). V úterý večer nastoupí ve Švédsku zcela jiná jedenáctka. "Vlastně v ní zůstanou pouze dva hráči," upřesnil trenér Pavel Vrba. Neřekl, o koho přesně jde. Ale protože půjde o poslední test před nominací na EURO, mohou všechny změny leccos naznačit.



Prozradíte sestavu den před utkáním, když jde jen o přípravný zápas?
"Nezlobte se, ale nejprve se ji dozví hráči. Těm to řeknu v úterý dopoledne."

Dostanou příležitost ti, kteří v kvalifikaci moc nenastupovali? Přeci jen jde o poslední zápas před nominací na EURO...
"Souhlasím. Pouze dva hráči, kteří hráli proti Skotsku od začátku, budou v sestavě na Švédy. Jinak to bude nová jedenáctka. Nemáme takové individuality, které by převyšovaly ty druhé. Takže proto dostanou příležitost další hráči. U některých to může rozhodovat o tom, zda budou v nominaci pro mistrovství Evropy."

Budou ti dva stopeři Tomáš Sivok s Michalem Kadlecem?
"Myslím, že nemáte úplnou pravdu..."

S jakým cílem jdete do zápasu se Švédy?
"Bylo by super, kdybychom měli zase větší držení míče, víc přihrávek a víc gólů v síti soupeře. Ale o výsledek v přípravě nejde, moje filozofie se v tomto ohledu nemění. Dám prostor hráčům, kteří ho v kvalifikaci nedostávali, protože chci vidět, jak na tom jsou. Také chci využít všech šesti střídání. Teprve až na soustředění v Rakousku se začne tvořit sestava pro EURO. Teď, tři měsíce před šampionátem, je pro tohle ještě prostor."

Na straně Švédů ovšem bude stát Zlatan Ibrahimovic. V době, kdy oblékal dres AC Milán, jste se s ním střetli s Plzní. Připravujete své svěřence na něj stejně jako tehdy?
"Asi je to stejné. Ukázali jsme hráčům sestřih jeho posledních dvou zápasů v kvalifikaci. V těch utkáních ukázal vše, co v něm je. Ale hráči věděli o jeho kvalitách už předtím. Před EURO to pro nás bude velká zkouška."

Kouč Švédska na tiskovce přirovnal český tým k Belgii, že se v určitém smyslu podobají. Je to pro vás kompliment?
"Nevím, který zápas viděl..."

Se Skotskem určitě.
"Pokud viděl zápas se Skotskem, tak to asi kompliment bude. A jestli viděl zápas s Nizozemskem, tak to kompliment úplně nebude."

Dvojice sparťanských fotbalistů Martin Frýdek (vzadu) a Jakub Brabec přichází na trénink české fotbalové reprezentace ve Švédsku
Dvojice sparťanských fotbalistů Martin Frýdek (vzadu) a Jakub Brabec přichází na trénink české fotbalové reprezentace ve Švédsku

Zápas proti Švédsku je velká šance, abych se ukázal, říká Vydra
Video se připravuje ...

Krejčí: Moje forma? Pracuju pro tým, nic jsem nezměnil
Video se připravuje ...

Ibrahimovic? Bylo by lepší, kdyby odpočívatl, říká Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud