22. června 2016 • 08:45

Messi zničil domácí USA a posunul Argentinu do finále Copy América

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny si opět zahrají finále Copy América. V semifinále výročního turnaje porazili v Houstonu domácí celek USA 4:0 i díky výstavní brance Lionela Messiho, který si v reprezentačním dresu připsal 55. gól a překonal národní rekord Gabriela Batistuty.



"Jsem rád, že jsem rekord překonal. Ale musím za to poděkovat i spoluhráčům, je to stejně tak jejich úspěch," řekl Messi, pětinásobný vítěz ankety Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa. Než povede Jihoameričany v neděli do finále, oslaví ještě páteční 29. narozeniny.

V semifinále Copy byl Messi hlavním strůjcem vítězství Argentiny. Nejenže skóroval z přímého kopu, ale další dvě branky připravil. První pro Lavezziho už po 175 sekundách hry a pak ještě těsně před koncem zápasu pro Higuaína.

Argentina Američany jasně přehrála, ve střelách na branku je porazila 9:0. Kaňkou na zápase pro Messiho a spol. však bylo Lavezziho zranění. V 64. minutě při zpracování míče přepadl zády přes reklamní panel a zlomil si loket.

Ve finále se Argentina utká buď stejně jako loni s Chile, nebo s Kolumbií. Druhé semifinále se bude hrát dnes v noci v Chicagu. "Zasloužíme si to za všechnu tu dobrou práci, kterou jsme za poslední roky odvedli," řekl Messi, který může s Argentinou získat první velký titul. Trofejí individuálních či s Barcelonou má nespočet.

Výsledek:

Semifinále (Houston):

USA - Argentina 0:4 (0:2)
Branky: 50. a 86. Higuaín, 3. Lavezzi, 32. Messi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud