14. června 2016 • 20:35

Trenér Dunga končí u Brazílie. Vyhazov přišel za výbuch na Copa América

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Carlos Dunga byl odvolán od brazilské fotbalové reprezentace po jejím nezdaru na šampionátu Copa América, kde nepostoupila ze skupiny.



Pětinásobní mistři světa na turnaji v USA porazili jen slabé Haiti 7:1. Na úvod remizovali 0:0 s Ekvádorem a jejich osud zpečetila nedělní porážka 0:1 s Peru. Už po základní skupině se s americkým mistrovstvím rozloučili poprvé od roku 1987.

Dunga převzal národní tým předloni po domácím mistrovství světa, na kterém Brazilci obsadili čtvrté místo. Reprezentaci vedl už v letech 2006 až 2010, kdy na světovém šampionátu v JAR vypadla ve čtvrtfinále.

Dvaapadesátiletý mistr světa z roku 1994 měl vést i olympijský výběr na srpnových hrách v Riu. Spolu s Dungou skončil také celý jeho realizační tým a brazilská konfederace na dnešním jednání odvolala rovněž koordinátora všech reprezentačních týmů Gilmara Rinaldiho.

Hlavním adeptem na uvolněný post na reprezentační lavičce je podle médií trenér Tite z Corinthians. Pětapadesátiletý kouč získal s týmem ze Sao Paula brazilské tituly v letech 2011 a 2015 a vyhrál také mistrovství světa klubů v loňském roce, kdy ve finále jeho svěřenci porazili Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud