27. června 2016 • 07:11

Messi končí v reprezentaci! Nedal penaltu, Copu Américu ovládlo Chile

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chile zdolali ve finále Copy América opět po penaltovém rozstřelu Argentinu a obhájili loňský titul. Kapitán poražených Lionel Messi, jenž jako jeden ze dvou Argentinců neproměnil pokutový kop, po zápase uvedl, že končí v národním týmu.



Ve finále výročního šampionátu Jižní Ameriky, jenž se letos v rámci stoletého výročí konal výjimečně v USA, stejně jako loni v Chile gól v normální hrací době ani prodloužení nepadl. Před 82.076 diváky na stadionu v East Rutherfordu se muselo rozhodnout v rozstřelu, který Chilané vyhráli 4:2. Vedle Messiho , jenž kopal jako první Argentinec, netrefil ani Lucas Biglia. Z pětice Chilanů neuspěl pouze na úvod Arturo Vidal.

"Jsme tým, jenž píše historii, a dnes jsme to znovu dokázali," uvedl Edurado Vargas, který vstřelil na turnaji šest gólů a stejně jako loni se stal králem střelců. Chile sice neporazilo v normální hrací době či prodloužení Argentinu ani ve 27. vzájemném utkání na Copě, dokázalo však obhájit svůj loňský premiérový titul.

Messi dva dny po svých 29. narozeninách prohrál finále velkého turnaje třetí rok po sobě a celkově počtvrté v kariéře. Před dvěma lety jeho Argentina nestačila ve finále mistrovství světa na Německo, v roce 2007 jako talentovaný mladík musel na Copě América strávit porážku s Brazílií. Argentinci čekají na velkou trofej od roku 1993.

VIDEO: Takhle Messi neproměnil penaltu

"V národním týmu končím," řekl televizi TyC Sports Messi, jenž se během šampionátu stal nejlepším střelcem argentinské historie s 55 góly. Ve finále se však neprosadil a v rozstřelu poslal svou penaltu nad břevno. "Už jsem hrál čtyři finále, zřejmě mi to není souzeno. Snažil jsem se, co to šlo. Strašně jsem ten titul pro Argentinu chtěl, ale nedokázal jsem to, takže si myslím, že je konec," uvedl pětinásobný nejlepší fotbalista světa.

Většinu nedělního finále odehrály týmy o deseti. Brazilský rozhodčí Héber Lopes totiž vyloučil už ve 28. minutě za druhou žlutou kartu chilského obránce Marcela Díaze a dvě minuty před přestávkou poslal bez varování do šaten argentinského zadáka Marcose Roja.

Zápas kromě vyloučení během 120 minut větší drama nepřinesl, ani jedno z mužstev si totiž nevypracovalo vyloženou šanci. Rozstřel rozhodl střelou k pravé tyči střídající Francisco Silva.

Jeho spoluhráči si rozebrali všechny individuální trofeje. Kromě Vargase a jeho Zlaté kopačky získal Alexis Sánchez z Arsenalu Zlatý míč pro nejlepšího hráče turnaje a barcelonský gólman Claudio Bravo stejně jako loni Zlatou rukavici pro nejlepšího brankáře.

Letošní mimořádná Copa América měla připomenout sté výročí od prvního ročníku turnaje a také založení jihoamerické fotbalové konfederace COMNEBOL. Turnaje se zúčastnilo šestnáct týmů - deset z Jižní Ameriky a šest ze zóny CONCACAF, tedy Severní a Střední Ameriky.

Zklamaný Lionel Messi poté, co neproměnil penaltu
Zklamaný Lionel Messi poté, co neproměnil penaltu

Copa América - finále (East Rutherford):

Chile - Argentina 0:0 po prodl., pen. 4:2
Penalty proměnili: Castillo, Aránguiz, Beausejour, Silva - Mascherano, Agüero. Neproměnili: Vidal - Messi, Biglia. Rozhodčí: Lópes - Gil, Boschilia (všichni Braz.). ŽK: Díaz, Vidal, Beausejour, Aránguiz - Mascherano, Messi, Kranevitter. ČK: 28. Díaz - 43. Rojo. Diváci: 82.076.

Chile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Vidal, Díaz, Aránguiz - Fuenzalida (80. Puch), Vargas (109. Castillo), Sánchez. Trenér: Pizzi.

Argentina: Romero - Mercado, Otamendi, Mori, Rojo - Biglia, Mascherano, Banega (111. Lamela) - Messi, Higuaín (Agüero), Di María (57. Kranevitter). Trenér: Martino.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud