29. června 2016 • 15:19

Hřebík a Zeman k reprezentaci, teď je pravá chvíle, navrhují experti Sportu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ochod Pavla Vrby od fotbalové reprezentace je skoro hotová věc. V nejbližších dnech by měla být dotažena jeho smlouva s Machačkalou. Kdo místo něj? Fotbaloví experti deníku Sport přinášejí jména osobností, které by viděli na postu trenéra národního týmu nejraději.



Pavel Janega: Jaroslav Hřebík

"Protože se celkově v českém fotbale musí změnit zpátečnické myšlení a fotbalově je potřeba se posunout blíž k vyspělé Evropě, navrhuji Jaroslava Hřebíka. Národní tým potřebuje omladit, ale zároveň zachovat stavební kameny, kterými v dalším cyklu budou hráči z úspěšné Hřebíkovy devatenáctky."

Jakub Konečný: Zdeněk Zeman

"Kdo jiný, když ne jediný český trenér, který dlouhodobě působí v zahraničních soutěžích, a kdy jindy, když ne teď? Po úspěšné štaci v Luganu je volný, vždy hrál fotbal, který bavil, o post trenéra českého národního týmu trvale projevuje zájem. Osobnost, kterou by hráči i média respektovali."

Ondřej Škvor: Jaroslav Hřebík

"Je tu spousta pochybností. Jak vyjde s hráči? Jak (rychle) se mu podaří prosadit svůj náročnější styl? Nebude proto po nadějích už po podzimní kvalifi kaci? Jenže jsou tu taky pro, a ta převažují: chci, aby český nároďák hrál atraktivně, útočně, sebevědomě. Aby se objevovali mladší. Proto Jaroslav Hřebík."

Jan Podroužek: Jaroslav Hřebík

"Neexistuje jen jeden vhodný kandidát, bude jich mrak. Když se ale mám omezit na jedno jméno, tak řeknu Jaroslava Hřebíka, protože myslí skutečně pokrokově, ctí fotbalovou modernu a navíc s Pavlem Kadeřábkem a spol. už úspěšně spolupracoval v devatenáctce. Vhodný typ pro generační obměnu."

Kdo za Vrbu? Jarolím, Hašek, Hřebík, Zeman... Přehled možných kandidátů čtěte ZDE>>>

Jan Vacek: Zdeněk Zeman

"Reprezentace potřebuje převrátit naruby, úplně změnit myšlení a přístup k fotbalu. A to všechno jí může Zdeněk Zeman nabídnout. Pokládám si jednoduchou otázku: Kdy jindy? Zeman má za sebou úspěšné působení v Itálii, je to uznávaný odborník. V mých očích stojí mnohem výš než kterýkoli tuzemský kandidát."

Stanislav Hrabě: Vítězslav Lavička

"Jaký by mělo smysl jeho jmenování k výběru do 21 let, pokud by nebyl schopen převzít A mužstvo? Uznávaný odborník, stal se mistrem s Libercem i Spartou. Ovšem upřímně: když bude český fotbal vychovávat oddané voliče valných hromad, a ne se starat o talenty, je jedno, kdo na lavičku usedne."

Karel Häring: Jaroslav Hřebík

"Upřímně, vybíral jsem dlouho, protože mi nevyvstal žádný ideální kandidát – tak jako třeba před dvěma a půl roky Pavel Vrba . Volil jsem mezi Karlem Jarolímem a Jaroslavem Hřebíkem. Jednak začíná dorůstat generace, kterou vedl v mládežnických výběrech. A zajímal by mě styl, kterým by se tým prezentoval."

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud