30. června 2016 • 20:54

Vrba o odchodu: Roli hrál i neúspěch na EURO, Machačkala je jako Plzeň

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Pavel Vrba už začal po konci u české reprezentace úřadovat v ruské Machačkale, pro Fotbalovou asociaci se ovšem ještě jednou ohlédl za svým působením u národního týmu. Zkušený kouč přiznal, že k jeho odchodu přispěl i neúspěch na EURO, na kterém Češi získali pouze jeden bod. Anži je pro Vrbu novou výzvou, která mu připomíná angažmá ve Viktorii Plzeň.



Vrba odmítl, že by s Machačkalou jednal už dříve než po šampionátu ve Francii. „Během dvou let u reprezentace jsem byl kontaktován možná pěti šesti agenty, ale nikdy to nebylo konkrétní. Proto jsem neměl důvod říkat, že od reprezentace odcházím,“ tvrdil Vrba.

Ten zároveň prozradil, že jeho rozhodování bylo ovlivněno výsledkem na EURO ve Francii, kde Vrbův tým ani jednou nevyhrál a skončil v základní skupině poslední. „Dá se říct, že i neúspěch na EURO trochu moje rozhodování změnil na tu stranu, že se chci vrátit do klubového fotbalu,“ řekl.

Vrba si uvědomuje, že ho v ruském klubu Anži Machačkala nečeká nic snadného, zároveň si ale velice pochvaluje podmínky, které pro svou práci bude mít. „Práce v klubu je jiná a prostředí v Anži bude také jiné a složitější, protože sídlo klubu je v Moskvě. Budeme tak dojíždět i na domácí zápasy,“ prozradil trenér, který se již ve čtvrtek v Machačkale představil a dokonce stihl i přípravný duel.

VIDEO | Pavel Vrba o odchodu do Machačkaly

„Podmínky, které tam jsou pro hráče i trenéry, jsou velmi zajímavé, to kluby v Česku mají těžko. Je to skutečně mimořádné,“ dodal Vrba.

Zkušený kouč odhalil také plány, které Machačkala má. „Bude to o budování mužstva, protože majitelé Anži chtějí jít výš a vrátit se do evropských pohárů,“ řekl. V minulé sezoně se totiž klub z Dagestánu zachránil až v baráži, přitom to není tak dlouho, co skončil třetí v lize.

„Anži vidím jako Plzeň, když jsem do ní přicházel. Podařilo se nám vybudovat mužstvo, které je dnes za posledních šest let v Česku nejlepší. I proto se na to těším. Netvrdím, že to bude v Machačkale stejné, ale pokud se do dvou či tří let dostaneme do evropských pohárů, bude to úspěšné,“ zakončil Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud