15. července 2016 • 14:53

Jarolím k reprezentaci! V předkolech Evropské ligy povede i Boleslav

Autor: šq, jam, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav a Fotbalová asociace ČR se dohodly na odchodu trenéra Karla Jarolíma k české reprezentaci. Zkušený kouč převezme národní tým už od srpna, ale povede středočeské mužstvo ještě v předkolech Evropské ligy. Pokud Boleslav postoupí do play-off, povede souběžně klub i reprezentaci do 25. srpna. Přitom první kvalifikační zápas o postup na mistrovství světa hrají Češi už 4. září doma proti Severnímu Irsku.



Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta se dohodl na jeho příchodu s prezidentem středočeského klubu Josefem Dufkem. Jarolím podepíše s FAČR smlouvu na dva roky s dvouletou opcí a do 25. srpna může zároveň vést ještě i Mladou Boleslav vzhledem k její účasti v kvalifikaci Evropské ligy.

Jarolím u národního týmu nahradí Pavla Vrbu, který po neúspěchu na evropském šampionátu a vyřazení už ve skupině odešel do ruské Machačkaly. Devětapadesátiletý Jarolím byl od začátku hlavním favoritem na uvolněný post. Stane se jubilejním desátým trenérem samostatné české reprezentace.

Pelta před týdnem oznámil, že výkonný výbor schválil jeho návrh, aby se nástupcem Vrby stal Jarolím. Šéf mladoboleslavského klubu Dufek ale poté prohlásil, že by chtěl zkušeného kouče udržet až do zimy.

Od pondělní úvodní schůzky pak oba funkcionáři jednali o termínu Jarolímova nástupu, který by byl přijatelný pro obě strany. Jarolím měl ve smlouvě s Mladou Boleslaví výstupní klauzuli, Pelta ale řekl, že by ji nerad využíval.

Jednání probíhala korektně

"Jednání probíhala velmi korektně, snažili jsme se najít pro obě strany akceptovatelnou podobu dohody. A to se podařilo," uvedl v tiskové zprávě Pelta.

Jarolím je momentálně s týmem na soustředění v Rakousku. "Mohu potvrdit, že ohledně angažování kouče Jarolíma došlo k předběžné dohodě, která proběhla skutečně korektním způsobem. Veškeré konkrétní náležitosti ale můžeme dořešit až po návratu týmu ze soustředění," dodal mladoboleslavský šéf Dufek.

Jarolíma čeká s reprezentací už 4. září vstup do kvalifikace mistrovství světa doma proti Severnímu Irsku. "Přichází trenér, za kterým jsou sportovní výsledky, a věřím, že může podobných úspěchů dosáhnout i s národním týmem. Prvním krokem je sestavit tým tak, abychom se mohli pokusit o postup na mistrovství světa 2018," dodal Pelta.

Vedle Mladé Boleslavi trénoval Jarolím v Česku Příbram, Slovácko a dlouhou dobu Slavii, s níž získal dva mistrovské tituly a poprvé ji dovedl do skupiny Ligy mistrů. V minulosti už jednou nabídku vést národní tým odmítl, jelikož se chtěl naplno věnovat práci ve vršovickém klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud