19. září 2016 • 11:13

Ztráta pro Čechy. Darida je zraněný, přijde i o kvalifikaci v Německu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Vladimír Darida z Herthy Berlín má natržený vnější postranní vaz v kotníku a musí na operaci. Léčit by se měl až šest týdnů. Nestihne tak říjnové zápasy národního týmu v kvalifikaci mistrovství světa.



"Má natržený vnější postranní vaz a ještě dnes se podrobí operačnímu zákroku. Podle prvních odhadů bude chybět pět až šest týdnů," řekl Pavel Bucháček, sportovní ředitel agentury Chovanec Sport, která Daridu zastupuje.

Darida si zranění přivodil v úvodu druhé půle nedělního bundesligového zápasu Herthy se Schalke, když zablokoval soupeřův střelecký pokus. Míč ho ale zasáhl tak nešťastně, že mu hnul s kotníkem a způsobil zranění.

Šestadvacetiletý střední záložník je momentálně klíčovou postavou národního týmu a s 41 starty i jedním z nejzkušenějších hráčů. Kvůli zranění přijde o zápasy v Hamburku proti Německu a v Ostravě proti Ázerbájdžánu.

Pro trenéra Karla Jarolíma je to nepříjemná zpráva i proto, že právě se středem zálohy má momentálně nejvíce problémů. Dlouhodobé zranění vyřadilo ze hry Jakuba Radu, po zranění se teprve zapojují do hry sparťané Martin Frýdek a Bořek Dočkal. U kapitána Tomáše Rosického zatím není jisté, zda hodlá v národním týmu pokračovat.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud