2. září 2016 • 17:42

Daridu chtělo Monako za 300 milionů! Klub smetl nabídku na poslední chvíli

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký přestup Vladimíra Daridy na poslední chvíli? Nebylo tomu daleko. O záložníka Herthy Berlín totiž stálo slovutné Monako, které bude hrát v příští sezoně Ligu mistrů. A podle německého magazínu Kicker nabízelo velmi slušné peníze - 12 milionů eur (324 milionů korun). Jenže Daridův klub řekl rezolutní ne.



Darida patří ke klíčovým hráčům Herthy, střed pole německého klubu je na něm minimálně z části závislý. Navíc je dost produktivní, trefil se hned v 1. kole nové sezony bundesligy. Proto nechtěli v Berlíně o Daridově odchodu slyšet.

Monako je ovšem velmi prestižní adresa. A to nejen pro miliardáře z celého světa, ale také pro fotbalisty. V minulé sezoně francouzské ligy skončilo třetí, letos má ze tří zápasů sedm bodů a dokonce porazilo nedostižné PSG. Navíc se dostalo přes Villarreal do základní skupiny Ligy mistrů.

Klub, do jehož kádru patří například João Moutinho či Radamel Falcao, se Daridu pokusil získat v poslední možný den přestupů. Ve středu nabídlo Monako 12 milionů eur (324 milionů korun), ale Hertha Daridu pustit odmítla. Údajně si českého hráče cení minimálně na 15 milionů eur (405 milionů korun).

Fotbalové přestupy ONLINE>>>


Sám Darida pro web sport.cz přiznal, že ho přestup do Monaka lákal. „Dozvěděl jsem se o tom po zápase s Arménií. Samozřejmě, že zájem takového klubu mě potěšil. Monako je navíc nádherné místo, vyzkoušel bych si jinou ligu. Ale nezabývám se tím, určitě Hertě nezazlívám, že nabídku odmítla,“ řekl reprezentační záložník.

Šestadvacetiletý fotbalista si totiž angažmá v berlínském klubu dlouhodobě pochvaluje. „Jsem tu spokojený. Zatím se cítím dobře, v domácím poháru jsme postoupili dál, bohužel Evropská liga nevyšla. Bylo to po dlouhé době a všichni jsme chtěli postoupit, ale hrát k bundeslize ještě zápasy v Evropské lize by bylo mnohem těžší,“ tvrdil Darida.

Pokud bude pokračovat ve stabilních výkonech, mohla by mu nicméně začít být již Hertha malá. Není to tak dlouho, co se ve spojení s Daridou v Německu spekulovalo dokonce o zájmu Realu Madrid. Vyjde přestup příště?

Darida: Nováčci v reprezentaci? Čerstvá krev vždycky pomůže
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud