4. února 2017 • 04:30

Jarolím: Baráka jsem chtěl už do Boleslavi. O Rosickém mám informace

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na přechod z klubu k reprezentaci si stále zvyká, i proto se trenér Karel Jarolím těší, že mu pomalu končí období zimního klidu a v březnu jej čeká první sraz. Zatím sleduje legionáře v zahraničí a monitoruje situaci i u hráčů z domácí soutěže. Neuniklo mu, že se slávista Antonín Barák domluvil na letním přestupu do Udine. „Já už jsem ho chtěl do Boleslavi v době, kdy šel do Slavie. Je to ctižádostivý kluk, přeju mu to,“ říká Jarolím.



Právě Barák se Jarolímovi předvedl ve skvělém světle při listopadovém debutu v přátelském utkání proti Dánsku (1:1), kdy si připsal gól. Reprezentační kouč by nyní  rád viděl, aby se do kvalitních zahraničních soutěží dostalo postupně víc hráčů z kádru národního týmu.

„Kdyby odešlo víc kluků, bylo to příjemné. Asi by to bylo zase na úkor kvality naší ligy, ale jedině v zahraničí mohou odehrát víc těžkých zápasů a je to pro ně obrovská zkušenost,“ kvituje Jarolím Barákovo rozhodnutí zkusit se prosadit v Serii A.

S hráči se vidí jen pár dní v roce. Mezitím má na starost sledování zápasů, prodírání se sestřihy a stará se také o organizační věci. Oproti práci v klubu značný rozdíl.

„Tam je potřeba na každý den připravit trénink. Z toho pohledu je to náročnější. U reprezentace je zase ta zimní pauza tak dlouhá, že se bojím, abych nevypadl z trenérského rytmu,“ srovnává Jarolím . „Víkendy mám však pořád pracovní. Koukám na zápasy a následně i na sestřihy,“ doplňuje.

Příští týden vyrazí i do terénu. Naživo bude sledovat souboj dvou italských celků. Proti sobě se postaví Sampdoria Janov s Boloňou, za které nastupují útočník Patrik Schick a Ladislav Krejčí .

Jarolím: Baráka jsem chtěl už do Boleslavi. Sleduje Rosického, pojede do Itálie
Video se připravuje ...

Všiml si také ocenění tří švýcarských krajánků Tomáše Vaclíka , Marka Suchého a Jana Lecjakse, kteří se vešli do nejlepší sestavy tamní ligy za uplynulý rok. „Nezastírám, že je to příjemné, ale pro mě je také podstatné, čím se hráči prezentují na srazech, podle toho se musím nějak zachovat,“ říká reprezentační kouč.

Živé je stále téma návratu do reprezentace Tomáše Rosického , který se od loňského EURO ve Francii v národním týmu kvůli zranění neobjevil. „Jsem v kontaktu s jeho agentem, tudíž informace o jeho stavu mám. Až bude Tomáš zcela v pořádku, k osobnímu kontaktu dojde,“ tvrdí.

Je to dobrý, hlásí ve Španělsku Rosický. Trénoval přihrávky v pohybu
Video se připravuje ...

Milníky Barákovy cesty: z Příbrami do Slavie, selfie po derby, gól za reprezentaci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud