31. ledna 2017 • 11:46

Ve Švýcarsku se hraje česká liga! Vaclík, Suchý a Lecjaks v sestavě roku

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté si podmaňují švýcarskou ligu! Na včerejším slavnostním ceremoniálu byli hned tři krajánci zařazeni do nejlepší jedenáctky soutěže. Mezi brankáři zvítězil Tomáš Vaclík z Basileje a v obraně byl další reprezentant a Vaclíkův spoluhráč Marek Suchý. Basilejské duo navíc doplnil Jan Lecjaks z Young Boys Bern.



Česká stopa ve Švýcarsku je vidět. O dobré renomé se stárá trio Vaclík , Suchý a Lecjaks. První jmenovaný okamžitě po svém příchodu v roce 2014 ze Sparty vládne mezi brankáři. Potvrdilo se i to v úterý, když byl zvolen již potřetí za sebou nejlepším brankářem švýcarské Super ligy.

Vaclík v aktuální sezoně nechyběl mezi třemi tyčemi ani jednou, vychytal sedm čistých kont a s průměrem 0,83 obdržené branky na zápas suverénně vládne statistikám. „To je pro tebe hračka brácho. Gratuluji,“ ocenil na Instagramu 27letého brankáře i jeho bývalý spoluhráč a vycházející hvězda bundesligy v dresu Schalke Breel Embolo.

Nejlepší jedenáctka švýcarské ligy za rok 2016

Vaclík (ČR, Basilej) – Lang (Basilej), Suchý (ČR, Basilej), Ziegler (FC Sion), Lecjaks (Bern) – Alioski (Lugano), Zakaria (Bern), Delgado (Basilej), Carlitos (FC Sion) – Schneuwly (Luzern), Hoarau (Bern)

Jeho spoluhráč a parťák z reprezentace Marek Suchý je zase železným mužem Basileje. V aktuální sezoně nechyběl na hřišti ani jednou a pokaždé nastupoval do zápasů v základní sestavě. Navíc je produktivní. Z pozice stopera vstřelil tři branky. I on se do "dream teamu" ligy dostal potřetí za sebou.

Poslední český krajánek Jan Lecjaks v této sezoně vynechal pouze jediný duel a vstřelil jednu branku. I tak ale patří mezi opory Bernu a vysloužil si zvolení do NEJ týmu za uplynulý rok.

Češi mají v sestavě druhé nejpočetnější zastoupení hned po čtyřech domácích fotbalistech.

Jan Lecjaks se také dostal do nejlepší sestavy švýcarské ligy
Jan Lecjaks se také dostal do nejlepší sestavy švýcarské ligy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud