20. září 2017 • 04:56

Youtuberka táhla Češky za senzací, pak chybovala: Strašně mě to mrzí

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace byla blízko. České fotbalistky v kvalifikačním utkání o MS 2019 proti Němkám (0:1) statečně bojovaly a i díky zákrokům Barbory Votíkové sahaly po zisku překvapivého bodu. Naději na nečekaný úspěch však vzala situace z 51. minuty, kdy se česká brankářka nepohodla se spoluhráčkou a zbytečně inkasovala vlastní gól. „Bohužel jsem se na brance podílela a strašně mě to mrzí,“ litovala po utkání gólmanka pražské Slavie.



Byl to moment, který bolel. Některým hráčkám možná vlil slzy do očí. Bojovný výkon českých fotbalistek vedl k tomu, že v kvalifikačním utkání s Německem držely ještě po padesáti minutách remízu 0:0. Vděčit za to mohly i Evě Bartoňové, která ještě v 50. minutě vytáhla střelu soupeřky z brankové čáry.

O minutu později už se ale česká obránkyně nepohodla se svojí brankářkou a nešťastně si srazila míč do sítě. „Jedna chyba, která rozhodla celý zápas. Bohužel jsem se na ní podílela a strašně mě to mrzí,“ sypala si po utkání brankářka Barbora Votíková popel na hlavu.

VIDEO | Tento nešťastný gól rozhodl o porážce Češek s Německem

Co se v klíčový moment stalo? „Já jsem si křikla, pak jsem to na poslední chvíli odvolávala, ale Evča už tam měla nohu a nedalo se to vrátit zpátky,“ přiznala brankářka, o kterou se v minulosti zajímal i slavný Lyon.

Inkriminovaný moment mrzel i trenéra Karla Radu. „Došlo k menšímu nedorozumění. Škoda, že to přišlo zrovna dneska, kdy jsme proti Německu sahali po bodíku,“ litoval po utkání.

Češky nakonec odešly s nulou, ale byly blízko lepšímu výsledku. Blíž, než kdokoliv proti olympijským vítězkám z Ria čekal. „Jako tým jsme předvedly skvělý výkon, myslím si, že se nemáme za co stydět,“ pochvalovala si po utkání česká brankářka v televizním rozhovoru pro Českou televizi.

Strážkyně české branky, která se živí také jako youtuberka (její kanál najdete ZDE), se vytáhla zejména ve 41. minutě, kdy přední tyči zlikvidovala střelu Carolin Simonové z levé strany velkého vápna.

Ačkoliv Češky těsně padly, těšil je dobře odvedený výkon, který je motivuje do další práce. „Tohle je cesta kupředu, udělaly jsme hrozný pokrok. Určitě se od toho můžeme odrazit. Podle mě je to jeden z mála zápasů, který se nám takhle povedl,“ uzavřela 21letá brankářka.

Za pravdu jí dal také trenér Karel Rada. „Na tomhle srazu jsme udělali kus práce. Tento zápas nám naznačil, že můžeme s takovým soupeřem bojovat se ctí. Známe jejich sílu, měly navrch, jen je škoda té nešťastné branky. Tým si bodík zasloužil,“ chválil své hráčky.

VIDEO | Votíková natočila na svůj YouTube kanál i video z tréninku


Ty ovšem čekají důležitější zápasy. Po výhře na Faerských ostrovech (8:0) a prohře s Německem (0:1) se představí 20. října v klíčovém utkání v Domžale proti Slovinsku a o čtyři dny později přivítají ve Znojmě hráčky Islandu. Tyto zápasy napoví o nadějích na účast na světovém šampionátu.

Postupový klíč je totiž velmi tvrdý. Ze sedmi skupin totiž postoupí pouze vítězné země a čtyři nejlepší týmy z druhých míst čeká baráž o dvě místa na turnaji ve Francii, který se uskuteční od 7. června do 7. července 2019.

„Dohráli jsme utkání se ctí a hráčky plnily na sto procent, co jsme po nich chtěli. Musíme to plnit dál a pokračovat v zodpovědných výkonech i v dalších zápasech,“ nabádá Karel Rada, bývalý reprezentační obránce a pamětník stříbrného EURO 1996 v Anglii.

Zbývající zápasy kvalifikace na MS 2019 ve Francii:
Slovinsko - Česko (20. října 2017, 18:00 v Domžale)
Česko - Island (24. října 2017, 18:00 ve Znojmě)
Německo - Česko (7. dubna 2018)
Česko - Faerské ostrovy (12. června 2018)
Česko - Slovinsko (31. srpna 2018)
Island - Česko (4. září 2018)

Góly

Domácí:

Hosté: 51. Bartoňová (vl.)

Sestavy

Domácí: Votíková – Vyštejnová, Bertholdová, J. Sedláčková, Bartoňová – Svitková, Krejčiříková – Divišová (65. Cahynová), Nepokojová (78. Szewieczková) – Kožárová (87. Chlastáková), Voňková. Trenér: Karel Rada.

Hosté: Benkarthová – Maierová, Hendrichová, Peterová, Simonová – Laudehrová (61. Blässeová), Marozsanová, Demannová, Däbritzová (70. Dallmannová) – Huthová (90+3. Islackerová), Kemmeová. Trenér: Jones Steffi.

Karty

Domácí: Krejčiříková, Sedláčková, Kožárová

Hosté: Huthová

Rozhodčí

Huerta De Azaová – Puente Pinová, Castilla Mesaová (všechny Španělsko); čtvrtá rozhodčí: Špindlerová (ČR); delegát: Ovedie Skogvangová (Norsko); technický delegát: Albino (Portugalsko)

Stadion

Městský stadion, Masarykova 780/228, Ústí nad Labem-Bukov, Česká republika

Návštěva

588 diváků

Tabulka skupiny 5:

1. Německo 2 2 0 0 7:0 6
2. Island 1 1 0 0 8:0 3
3. Česko 2 1 0 1 8:1 3
4. Slovinsko 1 0 0 1 0:6 0
5. Faerské ostrovy 2 0 0 2 0:16 0

Česká brankářka se snažila zachránit situaci, ale vlastnímu gólu nezabránila
Česká brankářka se snažila zachránit situaci, ale vlastnímu gólu nezabránila

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud