18. října 2017 • 13:11

Češi pojedou do Kataru. V přípravě si tam zahrají také s Islandem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté se v listopadových přípravných zápasech utkají s Islandem a Katarem. Oba duely sehrají v Dauhá, které bude dějištěm mistrovství světa 2022. S Islandem se střetnou ve středu 8. listopadu, s Katarem o tři dny později.



"Jsme velmi rádi za možnost konfrontace se soupeři se dvěma odlišnými herními styly, což Island a domácí Katar jednoznačně splňují. Jsem rád, že máme možnost odehrát další dva kvalitní zápasy a zároveň v ideálních podmínkách bezmála týden společně pracovat na každodenní bázi," řekl reprezentační kouč Karel Jarolím.

Do Dauhá vyrazí reprezentace na pozvání katarské asociace. "Měli velký zájem o duely s tradičními evropskými soupeři. Po stránce sportovní i ekonomické se jedná o ideální variantu pro nadcházející listopadový termín a jsme velmi spokojeni, jak se celou akci v relativně krátkém čase podařilo zorganizovat," uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

S Islandem se Češi utkali v kvalifikaci o ME 2016. V listopadu 2014 s ním doma vyhráli 2:1, o půl roku později ale na Islandu prohráli 1:2. Ostrovní celek patří mezi země s největším fotbalovým progresem za poslední roky. Nejprve poprvé postoupil na evropský šampionát a nyní si zajistil i premiérovou účast na mistrovství světa. V kvalifikační skupině za sebou nechal Chorvatsko, Turecko či Ukrajinu.

S Katarem se dosud Češi neutkali. V žebříčku FIFA figuruje na 97. místě, na MS se neprobojoval. Ovládl sice hladce první část kvalifikace před Čínou, Hongkongem, Maledivami a Bhútánem, ale v další fázi skončil v konkurenci Íránu, Korejské republiky, Sýrie, Uzbekistánu a Číny poslední daleko za postupovými příčkami.

Útočník Michael Krmenčík potvrdil dobrou formu také proti San Marinu
Útočník Michael Krmenčík potvrdil dobrou formu také proti San Marinu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud