11. listopadu 2017 • 17:17

První zápas na přestavěných Lužnikách: Výhru Argentiny vystřelil Agüero

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny v přípravě porazili Rusko 1:0. První zápas na zrekonstruovaném moskevském stadionu Lužniki, který bude hostit finále mistrovství světa v příštím roce, rozhodl až v 86. minutě útočník Sergio Agüero.



Argentinci s hvězdným kapitánem Lionelem Messim měli velkou střeleckou převahu, ale domácí několikrát podržel gólman Igor Akinfejev. Až těsně před koncem kanonýr Manchesteru City Agüero dorazil hlavou do branky vlastní zblokovanou střelu.

Lužniki jsou největší sportovní stadion v Rusku. Otevřeny byly už v roce 1956, v roce 1980 hostily olympijské hry a v roce 2008 finále Ligy mistrů. Pro světový šampionát byl stadion téměř kompletně přestavěn. Tribuny byly posunuty blíže trávníku a zmizela i atletická dráha. Kapacita se zvýšila ze 78 tisíc na 81 tisíc míst.

Góly

Domácí:

Hosté: 86. Agüero

Sestavy

Domácí: Akinfejev – Fernandes (46. Smolnikov), Džikija, Vasin, Kudrjašov, Rausch (88. Zabolotnyj) – Kuzjajev (69. Jerochin), Glušakov – Kokorin (82. Alexej Mirančuk), Smolov, Poloz (46. Dzagojev)

Hosté: Romero – Otamendi, Pezzella, Mascherano – Salvio (78. Pavón), Pérez, Kranevitter, Lo Celso (59. Gómez), Di María (75. Perotti) – Messi – Agüero (87. Dybala)

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko)

Stadion

Olympijský stadion Lužniky, Moskva

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud