30. ledna 2018 • 18:42

Chorvatsko pyká za tři roky starý trest. Ligu národů proti Anglii odehraje bez diváků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chorvatsko bude muset kvůli tři roky starému trestu za svastiku na trávníku odehrát letošní atraktivní duel Ligy národů proti Anglii bez diváků. Evropská fotbalová unie (UEFA) dnes potvrdila, že říjnovým duelem za zavřenými dveřmi Chorvatsko splní svůj dvouzápasový trest z kvalifikace o mistrovství Evropy 2016.



UEFA potrestala chorvatský svaz v červenci 2015 za to, že nezabránil tomu, aby fanoušci před kvalifikačním utkáním proti Itálii vypálili pomocí chemikálie na trávníku ve Splitu obří hákový kříž. Chorvatsko tehdy přišlo také o jeden bod a muselo zaplatit pokutu 100.000 eur (2,7 milionu korun).

První utkání bez diváků odehrálo Chorvatsko v říjnu roku 2015 proti Bulharsku. Vzhledem k tomu, že od té doby nehrálo žádný domácí soutěžní zápas pod hlavičkou UEFA, bude muset splatit "dluh" více než tři roky po vynesení trestu letos 12. října.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud