20. března 2018 • 19:00

Fotbalistům se komplikuje cesta do Číny, kvůli poruše letadla letí ve středu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti kvůli vážné technické závadě na letadle nemohou odcestovat na přípravný turnaj čtyř zemí do Číny podle původního plánu dnes odpoledne. Vedení Fotbalové asociace ČR řeší náhradní variantu. Tým odletí nakonec až ve středu ráno kolem osmé hodiny. V pátek ve 12.35 SEČ má národní tým odehrát první duel s Uruguayí.  Podle trenéra Karla Jarolíma je odložení letu české fotbalové reprezentace na turnaj v Číně velkou komplikací kvůli přípravě a aklimatizaci vzhledem k výraznému časovému posunu. Podle posledních informací by měl národní tým odletět z Prahy ve středu ráno.



Český celek měl odletět speciálem do dějiště turnaje Nan-ningu dnes kolem 14. hodiny a do Číny, kde je sedmihodinový časový posun, měl dorazit ve středu nad ránem středoevropského času. Úvodní zápas odehrají svěřenci trenéra Karla Jarolíma proti Uruguayi v pátek od 12:35 SEČ, v pondělí je pak čeká duel o umístění s domácím výběrem nebo Walesem.

"V dnešních brzkých ranních hodinách jsme obdrželi informaci, že naše letadlo do Číny nemůže kvůli nečekané závadě na palivovém systému vzlétnout. Protože jde o závažný technický problém, který musí řešit speciálně povolaný tým techniků Airbusu, doba opravy se může natáhnout až na několik dnů," uvedl v tiskové zprávě předseda FAČR Martin Malík.

"Odpadl nám kvůli tomu jeden trénink v Číně, tak jsme udělali náhradní dneska odpoledne," řekl Jarolím. "Je to komplikace, protože jsme tam chtěli být co nejdřív. Ale bohužel realita je taková a musíme to brát tak, že tyhle věci neovlivníme," dodal.

Fotbalisté o problémech věděli už od rána. "Je lepší, že se na to přišlo teď, než aby se to honilo někde ve vzduchu. Komplikace je to vzhledem k adaptaci a navyknutí na časový posun," přidal brankář Tomáš Vaclík. "Věřím, že se všechno vyřeší rychle, i když zajištění nového letadla, posádky a všeho okolo je asi hodně," uvedl.

Vedení fotbalové asociace nyní dělá všechno pro to, aby tým odletěl ve středu ráno. Let by měl trvat asi dvanáct hodin, navíc hráče čeká sedmihodinový časový posun. "Nikdy jsem tak dlouhý let nezažil a i časový posun bude asi pro tělo náročný. Jsem na to zvědavý," uvedl Vaclík.

Složitou aklimatizaci očekává i lékař národního týmu Petr Krejčí. "Máme ale nějakou zkušenost se sportovcema, co tam nedávno byli na olympiádě v Pchjongčchangu, nebo od tenistů," prohlásil. "Podle nich je někdy lepší přiletět chvíli před zápasem, než tam být delší dobu dopředu," dodal.

Pouze na to však reprezentace spoléhat nechce. "Podstatná věc je, aby měli hráči komfort při letu a už tady se nastavil časový režim, jaký bude v Číně. Budeme se snažit, aby šli hráči brzo spát a pomůžeme jim k tomu i práškama a upravíme stravu," popsal Krejčí.

Darida po vítězství v anketě fotbalisat roku: Pokusíme se uspět v další kvalifikaci, můžeme se insiprovat Islandem a týmovou bojovností
Video se připravuje ...

Schick: Není to lehké. Jeden čas jsem byl nejprobíranějším tématem v Itálii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud