11. září 2018 • 12:30

Kdo místo Jarolíma: našli jsme výhody i slabiny Šilhavého a dalších adeptů

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace je den po výprasku v Rusku 1:5 bez trenéra, čeká se jen na oficiální potvrzení. Začíná hledání nástupce Karla Jarolíma. Server iSport.cz rozebral silné a slabé stránky tří kandidátů, jejichž jména padají v úvahách o novém kouči nejčastěji.



Jaroslav Šilhavý

+ Vyhrál titul se dvěma různými kluby (Liberec a Slavia), momentálně je bez angažmá a tedy okamžitě k dispozici, v reprezentaci už pracoval jako asistent.

- Ve druhé sezoně ve Slavii pod ním tým herně stagnoval a v Evropské lize s ní vypadl už ve skupině.

Vítězslav Lavička

+ Zkušenosti. Jako poslední dovedl k titulu Spartu, jako jeden z mála českých trenérů má za sebou angažmá v zahraničí (Sydney).

- S jednadvacítkou přišel o šanci na postup na EURO ve stejný den, kdy áčko selhalo v Rusku. To nepůsobí jako ideální doporučení k povýšení.

ANKETA: Nástupce Jarolíma? Nejspíš Šilhavý, shodují se redaktoři Sportu
Video se připravuje ...

Karel Krejčí

+ Jeho dvacítka je momentálně úspěšnější než áčko a jednadvacítka, v minulé sezoně s ní porazil Itálii či Nizozemsko. S Plzní vyhrál ligu.

- Dlouho pouze asistent Pavla Vrby, v Plzni nedokázal ukočírovat kabinu a byl odvolán, přestože získal titul, ale ztratil důvěru vedení.

Další kandidáti

V nabídce bookmakerů se objevují jména trenérů, kteří už reprezentaci v minulosti vedli (Ivan Hašek, Petr Rada, Michal Bílek), trenér Martin Pulpit by navrhoval příchod českého rodáka Zdeňka Zemana, který si udělal jméno v Itálii. Jména dalších cizinců se tentokrát v okruhu možných kandidátů neobjevují.

Jarolím končí s bídnou bilancí! Kdo by ho mohl nahradit?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud