3. října 2018 • 11:00

Šilhavého první nominace. Pro Ligu národů vybral Vydru a další navrátilce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý zařadil do své první nominace i záložníka Davida Pavelku a obránce Lukáše Hejdu a Ondřeje Čelůstku, kteří se vracejí po delší době. Oproti poslednímu výběru svého předchůdce Karla Jarolíma udělal Šilhavý několik změn. Vracejí se také Matěj Vydra, Josef Šural a Bořek Dočkal, kvůli zranění vypadli Jan Kopic, Jan Sýkora a Tomáš Kalas. Mimo zůstali Ondřej Petrák, Tomáš Hořava, Vladimír Coufal a Jan Bořil.



Národní tým si premiéru pod Šilhavým odbude 13. října v Trnavě proti Slovensku v Lize národů. O tři dny později se představí v Charkově proti Ukrajině. 

"Byli jsme hodně pilní, rozjeli jsme se za kluky z Německa, Turecka, Itálie, s některými jsme mluvili osobně, s jinými telefonicky. Mluvil jsem i s trenéry Sparty, Plzně, Slavie, Jablonce. Informací jsme nasbírali hodně a snažili jsme se vybrat to nejlepší. Potěšující je, že hráči mají chuť reprezentovat," řekl Šilhavý na dnešní tiskové konferenci.

Ještě dva hráče plánuje nominovat dodatečně, a to pravděpodobně stopera a krajního záložníka. "Uvidíme, variant je více. Někdo hraje ještě před nominací dva zápasy, tak uvidíme, jak se to vyvine," řekl Šilhavý.

Mezi náhradníky na stopera jsou Václav Jemelka z Olomouce, Ondřej Kúdela ze Slavie, Patrizio Stronati z Ostravy a také bývalý kapitán reprezentace Tomáš Sivok z izraelského Maccabi Petah Tikva. 

"S Tomášem Sivokem jsem mluvil a byl překvapený a potěšený. Neukončil reprezentační kariéru a domluvili jsme se, že pokud bude třeba, rád přijede," prohlásil Šilhavý. Uvažoval i o Romanu Hubníkovi z Plzně, ten ale zpět do reprezentace nechce.

Nominace fotbalové reprezentace pro zápasy na Slovensku a Ukrajině
Brankáři: Tomáš Vaclík (FC Sevilla, 21/0), Tomáš Koubek (Rennes, 9/0), Jiří Pavlenka (Brémy, 6/0)
Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy, 48/3), Jakub Brabec (Rizespor, 11/0), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim, 33/3), Ondřej Čelůstka (Antalyaspor, 4/1), Radim Řezník (Plzeň, 2/0), Lukáš Hejda (Plzeň, 1/0), Filip Novák (Trabzonspor, 15/1)
Záložníci: David Pavelka (Kasimpasa, 14/0), Antonín Barák (Udine, 11/5), Bořek Dočkal (Philadelphia, 35/6), Jaromír Zmrhal (Slavia Praha, 10/1), Jakub Jankto (Sampdoria Janov, 13/1), Josef Hušbauer (Slavia Praha, 18/1), Tomáš Souček (Slavia Praha, 13/2), Josef Šural (Sparta Praha, 19/1)
Útočníci: Michael Krmenčík (Plzeň, 17/7), Patrik Schick (AS Řím, 10/3), Matěj Vydra (Burnley, 20/5)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud