2. listopadu 2018 • 22:36

Náhrada za Krmenčíka? Šilhavý v Polsku sledoval "Kobru" Ondráška

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen Plzeň přišla o velkou zbraň. Zranění Michaela Krmenčíka, které jej nejspíš vyřadí ze hry po zbytek sezony, přinutilo jednat i trenéra reprezentace Jaroslava Šilhavého. Náhradu za střelce VIktorie, silového útočníka do tandemu k Patriku Schickovi, si vyhlédl v Polsku v podobě Zdeňka Ondráška. V pátek večer se na zápas jeho Wisly Krakov byl osobně podívat.



Útočníkovi, kterému se kvůli výraznému tetování na zádech přezdívá Kobra, byla reprezentace vždy záhadně zapovězena, nebyl do ní ještě nikdy povolán. Odchovanec Českých Budějovic se přitom v dresu Tromsö stal nejlepším střelcem norské ligy v roce 2012. Teď válí za polskou Wislu Krakov. Brzy třicetiletý snajpr dal ve 13 zápasech Ekstraklasy sedm branek, jednu další přidal při ojedinělém vystoupení v polském poháru.

Kvalitní forma, spojená s nešťastným zraněním Michaela Krmenčíka, přiblížila Ondráška reprezentačnímu dresu. Na výkon hráče s třináctkou na zádech se byl v pátek večer osobně podívat trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý se svým asistentem Jiřím Chytrým.

Wisla v čele s českým útočníkem ale bůhvíjak nepřesvědčila. Sice více držela míč, i tak si ale vypracovala sotva třetinu šancí, co její soupeř, a prohrála 0:2. Ondrášek šel ze hřiště v 66. minutě, o pět minut dříve se na hrací plochu podíval jiný český útočník - 33letý Michal Papadopulos, který v dresu Piastu Gliwice kroutí třetí sezonu. Se čtyřmi brankami je momentálně nejlepším střelcem svého celku.

Ondrášek v zářijovém rozhovoru pro Sport řekl, že ho mrzelo, když jako nejlepší střelec norské ligy nebyl ani v širším kádru. Povolávacího rozkazu od trenéra Šilhavého by se ale rozhodně nebránil.

„Věřte mi, že kdyby přišla pozvánka, byl bych na srazu první. Ale že bych se tam vyloženě hrnul? To ne, táhne mi na třicet a mladým klukům se daří," prohlásil s odvoláním na výkony Patrika Schicka a Michaela Krmenčíka. Za druhého jmenovaného teď zřejmě bude moci zaskočit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud