Martin Mls
Premium
6. září 2018 • 19:15

Ondrášek se v Polsku zamiloval a září. Repre? Víru jsem ztratil už v Norsku

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kobra už zase nahání strach. Zdeněk Ondrášek byl před šesti lety králem střelců norské ligy a teď má náramně našlápnuto i v Polsku. Jeho bilance ve Wisle Krakov? Sedm zápasů, šest gólů! Stejně je na tom už jen Brazilec Ricardinho z Plocku. „Bavím se fotbalem i životem,“ říká rozjetý kanonýr v rozhovoru pro deník Sport.



Osud se s ním nepáral. Doma v jižních Čechách žil na hraně, výplatu z budějovického Dynama polykaly automaty. Zdeněk Ondrášek se srovnal až na další štaci daleko za polárním kruhem v Tromsö, fotbalové Norsko mu nepřestávalo tleskat.

„Teď už mám v srdci i Polsko,“ hlásí s lehkým polským akcentem devětadvacetiletý útočník, jemuž se kvůli instinktům fotbalového zabijáka a tetování na zádech odjakživa přezdívá Kobra. Novou sezonu začal snově, jeho Wisla Krakov je po sedmi kolech druhá a holohlavý fantom s třináctkou na dresu je jedním ze dvou nejlepších střelců Ekstraklasy.

Střílíte jeden gól za druhým, čiší z vás hlad a Wisle se daří. Čím to, že nejste k zastavení?
„Má to víc důvodů. V minulé sezoně jsem skoro nehrál, byl jsem zraněný a pak jsem nedostával tolik prostoru, takže jsem měl čas trénovat a makat na sobě. Říkal jsem si, že není konec světa. Že šance ještě přijde.“

Přišla a teď záříte.
„Je to i tím, že k nám v létě přišel trenér Stolarczyk, který fotbal hrál a rozumí mu. Ví, jak hráč myslí a co potřebuje. V týmu udělal skvělou atmosféru a fotbal nás baví jako nikdy předtím.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud