11. ledna 2019 • 14:34

Místo Brazílie čeká Čechy Argentina. Proč se bude hrát v Drážďanech?

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

A možná přijede i Messi... Nebude to nejspíš Brazílie, s níž se stále vede jednání, nýbrž Argentina. Česká reprezentace se v přípravě 26. března pravděpodobně utká s jiným fotbalovým gigantem. Což je vlastně to samé v bleděmodrém. Zápas ovšem neproběhne v Praze – sraz si oba týmy dají v Drážďanech, protože české stadiony jsou pro argentinské hráče příliš malé.



Messi proti Vaclíkovi? Ve španělské lize už hotová věc, teď si to třeba oba rozdají i v reprezentaci. Pokud se asociace dohodnou, k čemuž by mělo dojít v pondělí, a pokud se LM10 rozhodne v přípravném utkání nastoupit.

V poslední době tomu tak nebývá, od prohraného osmifinále s Francií na loňském mistrovství světa se Messi neobjevil v ani jedné ze šesti příprav pod novým trenérem Lionelem Scalonim. Jenže v červnu se hraje v Brazílii Copa América, a tak se zvyšuje naděje, že se fotbalový génius do národního týmu vrátí.

Zatímco Argentina už považuje zápas s Českem za hotovou věc a její fotbalová asociace to pověsila na své webové stránky, česká strana zatím s razítkem čeká. „Ještě to není hotové,“ říká Martin Malík. „Stále zůstává ve hře i Brazílie, se kterou jsme začali jednat jako s první.“ FAČR posléze dokonce vydal oficiální dementi argentinské informace.

Jenže zápas s kanárky možná odletí kvůli přílišným ekonomickým požadavkům pětinásobných světových šampionů. A požadavek argentinského svazu je přijatelnější. „Argentina nechce hrát na stadionu s kapacitou pod třicet tisíc diváků. Proto jsme souhlasili s tím, že se zápas odehraje v zahraničí. Zkoušeli jsme Vídeň, tam to nevyšlo, a tak volba padla na Drážďany,“ vysvětluje Malík.

Tamější stadion má sice pro mezinárodní utkání kapacitu pouze 27 tisíc, ale to nakonec asi nebude na překážku.

Pokud vše klapne, dojde k prvnímu měření sil reprezentací od března 1982, kdy v argentinském Mar del Plata nastoupilo v přípravě na mistrovství světa Československo trenéra Jozefa Vengloše proti Argentině vedené Diegem Maradonou. Duel skončil bez branek a šlo o třetí vzájemný zápas obou soupeřů na argentinské půdě v rychlém sledu, ty předchozí se odehrály v letech 1981 (1:1) a 1980 (1:0 pro domácí). Pro samostatné Česko by se jednalo o argentinskou premiéru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud