Ondřej Škvor
8. ledna 2019 • 13:10

Zápas snů? Asociace jedná o přáteláku s Brazílií, jasno má být brzy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dubnu 1956 se to stalo poprvé a naposledy. Praha viděla zápas své reprezentace proti Brazílii. A teď se tu hraje o to, zda se nejsledovanější národní tým světa do Česka vrátí. Fotbalová asociace o takovém zápase v březnovém termínu jedná. Co rozhodne? Pochopitelně peníze.



FAČR vstoupil do jednání s Brazilci už po prosincovém po losu kvalifikace. 22. března hraje v Anglii, druhý kvalifikační termín (26. března) má volný. A ze soupeřů, kteří rovněž nehrají, se nabízeli sami neatraktivní soupeři typu Ázerbájdžánu a Estonska.

Tehdy však komunikace s Brazilci rychle skončila – pětinásobní mistři světa požadovali nepřijatelnou sumu. „Chtěli 1,8 milionu dolarů (40 milionů korun), uhrazení nákladů a podíl na ticketingu. To je pro nás ekonomický nesmysl,“ říká fotbalový předseda Martin Malík.

Jenže pak na straně Brazílie došlo ke změně. „Podle našich informací mají zájem o dva zápasy v Evropě. Už snad jednají s některým z ekonomicky silnějších soupeřů, my bychom mohli být tím druhým. Teď jde jen o to, zda se suma dostane na úroveň, na níž si to umíme představit,“ vysvětluje Malík.

Co to znamená? Každý zápas něco stojí, i ten s Estonskem přijde přibližně na dva miliony korun. Brazílie by patrně mohla být vyšší level, ovšem stále tu je řeč o jednotkách milionů. „Jasno bude do konce tohoto týdne,“ tvrdí Malík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud