26. března 2019 • 17:44

Piqué utišil Katalánce skandující proti Španělsku: Nepřípustné! Chybí respekt

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový obránce Gerard Piqué musel během přípravného zápasu v dresu Katalánska proti Venezuele upozornit fanoušky, aby přestali skandovat protišpanělská hesla. Dvaatřicetiletý hráč Barcelony podporuje právo domovského regionu rozhodnout se o své budoucnosti. O nezávislosti Katalánska však nikdy nehovořil.



"Řekl jsem jim, ať jsou zticha, protože musíme jít příkladem. Nedostatek respektu, který několik fanoušků ukázalo, je nepřípustný. Je skvělé, že nás lidi přišli podpořit, ale nepotřebujeme, aby ukazovali, že jim chybí respekt," řekl novinářům Piqué po výhře 2:1, které přihlíželo zhruba 12 tisíc fanoušků.

Piqué se často vyjadřuje k politickým záležitostem. Proces s 12 katalánskými politiky, kteří jsou od února souzeni za vzpouru kvůli referendu o nezávislosti z října 2017, označil za "super nespravedlivý". "Byli obviněni ze zločinů, které nespáchali," prohlásil Piqué na konci února. Souběžně s tím zkritizoval španělské televizní stanice za to, že věnují více času debatám o videorozhodčích než o politických vězních.

Kvůli tomu, že zkritizoval postup španělské vlády při řešení katalánské otázky, na něj španělští fanoušci při reprezentačních zápasech pískali. Mistr světa i Evropy po loňském světovém šampionátu v Rusku kariéru v národním mužstvu Španělska ukončil.

V katalánské reprezentaci, kterou neuznává FIFA ani UEFA, se po jeho boku představili například jeho bývalí spoluhráči z Barcelony Bojan Krkic, Marc Bartra, Aleix Vidal a Oriol Romeu. Nejsilnější sestavu však Katalánci nemohli dát dohromady, jelikož několik klubů z nejvyšší španělské soutěže znemožnilo svým hráčům v jejich barvách nastoupit.

"Máme dobrý tým složený z mladých hráčů. Hráli jsme dobře. Mám velkou radost, protože i atmosféra byla dobrá. Musíme hrát častěji, předtím to bylo naposledy před dvěma lety. Tohle byl festival katalánského fotbalu. Každý, kdo se ho zúčastnil, si ho moc užil," uvedl Piqué, který odehrál v katalánském dresu desáté utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud