Jonáš Bartoš
27. března 2019 • 04:55

Co ukázala prohra s Brazílií: slalom, zamlklý Eden i odpočívající hvězdy

Vstoupit do diskuse
0
  • Co ukázal duel s nejslavnějším výběrem světa?Co ukázal duel s nejslavnějším výběrem světa?FOTO: Michal Beránek (Sport)

    Prohra fotbalové reprezentace 1:3 s Brazílií neznamená ostudu, nicméně poločasový stav 1:0 dával větší naděje. Zaplněný, ale místy hodně ztichlý Eden sledoval, jak favorit rozhodl především zlepšeným výkonem po přestávce. Domácí výběr srazila v přátelském utkání zbytečná chyba před vyrovnávací brankou i následná dvě vynucená střídání, když z trávníku museli Vladimír Darida a Ondřej Čelůstka. Co ukázal duel s nejslavnějším výběrem světa?

  • Zaplněný, ale ztichlý Eden

    Sváteční fotbal v úterý večer dost často naladil fanoušky spíš k tomu, že zápas pozorovali uctivě jako divadelní publikum. Utkání s Brazílií mělo hluché pasáže, kterým chyběla patřičná atmosféra. Čeští příznivci se rozehřáli až po krásné akci při Pavelkově gólu, vyrovnání po přestávce ale nažhavené příznivce zase citelně ochladilo. Atmosféře zkrátka scházela větší šťáva, kterou by si duel se slavnými Brazilci zasloužil. „Jsem rád, že po Anglii bylo vyprodáno, ale atmosféra byla komornější, než bych čekal,“ řekl po utkání David Pavelka. Na tribunách se našla i volná místa, ještě v den utkání bylo možné zakoupit vstupenky, které se na poslední chvíli uvolnily z rezervací. Celkem do Edenu dorazilo 19 116 diváků.

    Radost českých fotbalistů po gólu Davida Pavelky proti Brazílii Radost českých fotbalistů po gólu Davida Pavelky proti BrazíliiFoto Reuters

    PARÁDNÍ atmosféra před zápasem s Brazílií! Jak to vypadá u Edenu
    Video se připravuje ...

  • Masopustův slalom

    Zápas Česka s Brazílií, co v něm nesmí chybět? Přece Masopustův slalom! Záložník Lukáš připomněl slavného jmenovce Josefa, který rozvlnil síť proti Brazílii ve finále mistrovství světa v Chile 1962. Rychlík ze Slavie ve 37. minutě odvážně potáhl balon od pravé lajny, předal Schickovi, který šikovnou patičkou uvolnil Pavelku. 27letý záložník práskl levačkou do balonu a rozvlnil Alissonovu síť – 1:0 pro Česko!

    Gólová střela Davida Pavelky proti Brazílii Gólová střela Davida Pavelky proti BrazíliiFoto Reuters

    Češi nad Brazílií vedli, po nadějné půli ale Coutinho a spol. zabrali a vyhráli 3:1
    Video se připravuje ...

  • Odpočívající hvězdy

    Především první půli odehráli Brazilci mizerně. Až příliš bylo znát, že hrají ve volnějším tempu, nedokázali sepnout na zápasový mód. Své určitě hrálo náročné cestování, vždyť teprve v neděli nad ránem slavná výprava přistála po přípravě s Panamou v Portu na letišti v Praze. Druhým faktem je, že drtivá většina kádru má před sebou klíčovou fázi sezony, hráče čekají bitvy v Premier League, La Lize, Lize mistrů a dalších náročných soutěžích. Druhou půli ale už Brazilci přidali, pomohlo jim i rychlé vyrovnání po kiksu české obrany. Převahu korunovali brankami Gabriela Jesuse, střelce z Manchesteru City.

    Fotbalisté Brazílie oslavují gól Gabriela Jesuse na 2:1 proti České republice Fotbalisté Brazílie oslavují gól Gabriela Jesuse na 2:1 proti České republiceFoto Sport

    Brazilce jsme dostali do úzkých. Výkon v první půli byl kvalitní, těšilo Šilhavého
    Video se připravuje ...

  • Aktivní i padající Češi

    Když Brazilci v úvodu utkání spali, Češi nelenili. Aktivně napadali, často si vytvářeli převahu a drželi se na balonu. Pavelkův gól byl naprosto zasloužený, domácí výběr za ním šel odvážným způsobem naproti. „Drželi jsme balon, naše hra nějak vypadala. Od první půle se musíme odrazit,“ pravil stoper Marek Suchý. Po přestávce se ale obraz hry změnil, českou jedenáctku ovlivnila i dvě vynucená střídání. V 56. minutě padl na zem kapitán Vladimír Darida a okamžitě si řekl o střídání, o minutu později to samé potkalo stopera Ondřeje Čelůstku. Vzápětí se nešikovně srazili Pavelka se Součkem, ti ale v utkání naštěstí mohli pokračovat.

    Brazilský útočník Roberto Firmino využil nepřesnosti v české obraně a vyrovnal na 1:1 Brazilský útočník Roberto Firmino využil nepřesnosti v české obraně a vyrovnal na 1:1Foto Sport

  • Hledání obrany

    Oproti nepovedené kvalifikaci v Anglii udělal trenér Šilhavý v defenzivní linii dvě změny – Pavla Kadeřábka nahradil Vladimír Coufal, na stoperu začal místo Tomáše Kalase Marek Suchý. V první půli obrana fungovala, po přestávce se ale česká hra zbortila. Theodor Gebre Selassie, který naskočil po změně stran místo Filipa Nováka, při jednom ze svých prvních kontaktů s balonem udělal ohromnou chybu. Špatně nahrál Suchému, čehož využili Brazilci a Firmino srovnal. Kvůli zranění musel dolů i Čelůstka a v domácí obraně se objevovalo mnohem víc trhlin. Několikrát výborně zasáhl Pavlenka, na dvě akce zakončené Gabrielem Jesusem ale neměl.

    Roberto Firmino se snaží proklouznout mezi Tomášem Součkem a Markem Suchým Roberto Firmino se snaží proklouznout mezi Tomášem Součkem a Markem SuchýmFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud