21. května 2019 • 10:40

Gebre Selassie končí v reprezentaci, nepřemluvil ho ani Šilhavý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Theodor Gebre Selassie ve 32 letech ze zdravotních a rodinných důvodů ukončil reprezentační kariéru. Pravý obránce či záložník německých Brém nastupoval za národní A-tým od roku 2011 a v aktuálním výběru trenéra Jaroslava Šilhavého patřil k nejzkušenějším hráčům.



"4. června 2011 se pro chlapce vyrůstajícího na Vysočině stalo něco tak neuvěřitelného, že o tom ani nikdy nesnil. Hrát za národní tým České republiky. To něco neuvěřitelného dnešním dnem končí. Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl ze zdravotních a rodinných důvodů ukončit reprezentační kariéru," uvedl Gebre Selassie na sociální síti.

"Nikdy nezapomenu na pocit hrdosti při nástupu na hřiště a následném zpěvu národní hymny. Děkuji všem trenérům, pod kterými jsem reprezentoval, a všem spoluhráčům, s kterými jsem oblékal reprezentační dres. A stejnou měrou děkuji všem lidem, kteří mi fandili. Do budoucna hodně štěstí a úspěchů české reprezentaci. Bylo mi ctí," dodal hráč s etiopskými kořeny.

Gebre Selassie se už nezúčastní červnového srazu reprezentace, během něhož národní tým odehraje dva domácí zápasy evropské kvalifikace s Bulharskem a Černou Horou.

Reprezentační kariéru uzavřel s bilancí 54 startů a tří vstřelených branek, které si připsal shodně v utkáních světové kvalifikace. Před osmi lety debutoval na turnaji v Japonsku a zúčastnil se dvou evropských šampionátů v roce 2012 a 2016. Hrával také za českou jednadvacítku.

Šilhavý se ještě snažil Gebre Selassiemu konec v národním týmu rozmluvit. "Je to škoda. Věděl jsem, že o tom nějakou dobu přemýšlel. Několikrát jsem s ním mluvil, aby v reprezentaci ještě pokračoval. Na druhou stranu chápu, že se po posledních zdravotních problémech rozhodl získat v sezoně víc času na odpočinek. Každopádně bych mu chtěl moc poděkovat za to, co pro českou reprezentaci udělal," uvedl pro web Fotbalové asociace ČR Šilhavý.

S fotbalem začínal ve Velkém Meziříčí, působil v Jihlavě, pražské Slavii, Liberci a po zisku titulu se Slovanem v roce 2012 odešel do Brém, kde hraje doteď.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

4.6.2011 se pro chlapce vyrůstajícího na Vysočině stalo něco tak neuvěritelného, že o tom ani nikdy nesnil... Hrat za narodní tým České republiky! To něco neuvěřitelného dnešním dnem končí. Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl ze zdravotních a rodinných důvodů ukončit reprezentační kariéru. Nikdy nezapomenu na pocit hrdosti při nástupu na hřiště a následném zpěvu národní hymny! Děkuji všem trenérům pod kterými jsem reprezentoval! Děkuji všem spoluhráčům s kterými jsem oblékal reprezentační dres! A stejnou měrou děkuji všem lidem, kteří mi fandili! Do budoucna hodně štěstí a úspěchů @ceskarepre ! Bylo mi ctí. ➖ On 4.11.2011 for a boy who grow up in Vysočina something happened that he didn’t even dream of...because it just felt so impossible to reach... Playing for the National team of Czech Republic! After a long thought about my health and my Family, I’ve decided that this chapter ends today. I’ll never forget the feeling of pride that comes with entering the pitch and singing national anthem afterwards! Thanks to all the coaches I represent under! Thanks to all the teammates I played with! And in the end THANKS to all people who supported me! Good luck and success in future @ceskarepre ! It was an honor. Theodor Gebre Selassie

Příspěvek sdílený Theodor Gebre Selassie (@t.g.s.23),Kvě 21, 2019 v 1:06 PDT

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud