14. dubna 2019 • 21:20

Bayern přejel Düsseldorf. Gebre Selassie rozhodl o výhře Brém, Pavlenka se zranil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu zvítězili v Düsseldorfu 4:1 a i po 29. kole bundesligy vedou tabulku o bod před Dortmundem, který před týdnem deklasovali 5:0. Borussia už v sobotu porazila Mohuč 2:0.



Bayern zápasu dominoval a do poločasové přestávky mu dvougólový náskok zajistil dvaadvacetiletý záložník Coman. Favorit nepolevil ani po změně stran a po rohovém kopu zvýšil Gnabry. Domácí sice snížili z penalty díky Lukebakiovi, ale konečné skóre stanovil Goretzka. Mnichovský velkoklub prohrál naposledy v lize na začátku února v Leverkusenu.

Radost mnichovského celku pokazilo zranění brankáře Manuela Neuera, kterého vystřídal v 53. minutě Sven Ulreich. Třiatřicetiletá opora si poranila bez cizího přičinění lýtkový sval. "Je to stejné lýtko, které ho trápilo před dvěma týdny, musíme si počkat na další vyšetření," uvedl trenér Bayernu Niko Kovač.

Hoffenheim v sestavě s českým obráncem Pavlem Kadeřábkem zvítězil na domácím hřišti nad Herthou Berlín 2:0. Na straně hostů do zápasu nezasáhl Vladimír Darida, který je stále zraněný.

Hoffenheim poslal do vedení po téměř půlhodině hry záložník Amiri, jenž prostřelil brankáře Jarsteina s pomocí levé tyče a zaznamenal první gól v sezoně. Ve druhé půli pojistil výhru teprve devatenáctiletý Nelson, který se trefil v lize už posedmé.

Hoffenheim se po třetím vítězství za sebou posunul na poslední pohárové, šesté místo, o které přišel Wolfsburg po sobotní prohře v Lipsku. Hertha zůstala bez bodu popáté v řadě a je jedenáctá.

Boj o LM je otevřený

Frankfurt po šesti výhrách za sebou překvapivě podlehl na domácím hřišti Augsburgu 1:3, i přes porážku ale zůstal na čtvrtém místě. Domácí vstoupili do utkání dobře, už ve 14. minutě se trefil po přihrávce Kostiče Paciencia, hosté ale díky dvěma gólům Richtera výsledek do poločasu otočili. Pro jednadvacetiletého záložníka to byly první dva góly v sezoně.

Na začátku druhé půle dostal červenou kartu záložník domácích Fernandes a oslabený Frankfurt dorazil třetím gólem Gregoritsch.

Augsburg oplatil Frankfurtu porážku z první poloviny sezony (1:3) a navýšil náskok na sestupové pásmo na sedm bodů.

Brémy na jaře neporaženy

Pavlenka odchytal celý bezbrankový první poločas, do druhého už ale nenastoupil a svůj ligový debut v dresu Brém si odbyl řecký brankář Kapino. Zranění českého reprezentanta by nemělo být vážné. "Pavlenka dostal úder do stehna. Myslím si, že za týden v Mnichově proti Bayernu se do branky vrátí," uvedl po zápase trenér Werderu Florian Kohfeldt.

Skóre otevřel až v 77. minutě hlavou Klaassen a stejným způsobem po rohovém kopu se prosadil o osm minut později potřetí v sezoně Gebre Selassie. Freiburg v nastavení už jen snížil zásluhou Waldschmidtovy dorážky.

Werder neprohrál 14 soutěžních utkání v řadě a posunul se na pohárové šesté místo. Využil zaváhání Wolfsburgu, který prohrál 0:2 v Lipsku. Druhý gól domácích vstřelil útočník Werner, jenž dal 14. branku v sezoně.

Před "Vlky" se posunul i Leverkusen po výhře 1:0 ve Stuttgartu. Jedinou branku vstřelil z penalty ve 100. soutěžním zápase za klub devatenáctiletý útočník Havertz. Stal se tak druhým nejmladším hráčem, který nastřílel v bundeslize dvacet gólů.

Norimberk si zkomplikoval boj o záchranu

Norimberku se povedlo potřetí za sebou bodovat, ale z utkání proti Schalke, které je pouze dvě místa nad 16. pozicí znamenající baráž, mohl vytěžit více. V závěru prvního poločasu brankář hostů Alexander Nübel fauloval Matheuse Pereiru, ale Hanno Behrens nařízenou penaltu neproměnil. Pro kapitána Norimberku to byl další zahozený pokutový kop v krátké době, před měsícem nedal penaltu ani při porážce 0:1 s Lipskem.

Domácí se přece jen dostali do vedení v 83. minutě, kdy se hlavou trefil Jujo Kubo. O chvíli později ale vyrovnal prvním gólem ve své páté bundesligové sezoně obránce Matija Nastasič. Bývalý hráč Manchesteru City usměrnil pohotově míč po střele Omara Mascarella.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:

Norimberk - Schalke 1:1
Branky: 83. Kubo - 85. Nastasič

Brémy - Freiburg 2:1
Branky: 77. Klaassen, 85. Gebre Selassie - 90.+3 Waldschmidt

Hannover - Mönchengladbach 0:1
Branka: 53. Raffael

Lipsko - Wolfsburg 2:0
Branky: 16. Kampl, 28. Werner

Stuttgart - Leverkusen 0:1
Branka: 64. Havertz z pen.

Dortmund - Mohuč 2:1
Branky:
 17. a 24. Sancho - 83. Quaison

Hoffenheim - Hertha Berlín 2:0
Branky:
29. Amiri, 76. Nelson

Düsseldorf - Bayern Mnichov 1:4
Branky: 88. Lukebakio - 15. a 41. Coman, 55. Gnabry, 90.+2 Goretzka

Eintracht Frankfurt - Augsburg 1:3
Branky: 14. Paciencia - 31. a 45.+4 Richter, 84. Gregoritsch

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud