25. června 2019 • 07:34

Copa América: Chile poprvé ztratilo, výhru Uruguaye trefil Cavani

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chilští obhájci titulu na fotbalovém mistrovství Jižní Ameriky poprvé ztratili body. Uruguayi v pondělí podlehli 0:1 a do čtvrtfinále postoupili z druhého místa skupiny C. Japonsko remizovalo s Ekvádorem 1:1 a oba týmy po tomto výsledku na Copě América skončily.



Dva body Japoncům k postupu nestačily, v tabulce týmů z třetích míst měla Paraguay lepší skóre. Ve čtvrtfinále se utkají Uruguay s Peru, Chile s dosud stoprocentně úspěšnou Kolumbií, domácí Brazílie s Paraguayí a Venezuela s Argentinou.

Zápas o první místo ve skupině C rozhodl v Riu de Janeiro gól Edinsona Cavaniho z 82. minuty. Předtím na sebe na Maracaná několikrát strhl pozornost jeho spoluhráč z útoku Luis Suárez: nejprve se mylně dožadoval penalty za hraní rukou brankáře Gabriela Ariase, později zase vehementně přesvědčoval rozhodčího, aby vyloučil stopera Gonzala Jaru za faul na fanouška, který vběhl na hřiště.

Daiki Sugioka je zklamaný, remíza Japonsku nestačilaFoto AP Photo/Ricardo Mazalan

Pozvaní Japonci nebyli daleko od postupu, ale gól osmnáctiletého Takefusy Kuba v nastaveném čase utkání s Ekvádorem neplatil po zásahu videorozhodčího kvůli ofsajdu a nerozhodný výsledek nestačil ani jednomu z mužstev. V Belo Horizonte sledovalo zápas necelých deset tisíc diváků.

Výsledky:

Skupina C:

Chile - Uruguay 0:1 (0:0)
Branka: 82. Cavani.

Ekvádor - Japonsko 1:1 (1:1)
Branky: 35. Mena - 15. Nakadžima.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud