19. března 2020 • 18:45

Löw o koronaviru: Země se brání proti lidstvu. Člověk myslí, že může vše

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý svět je paralyzován koronavirem, šíření nové nemoci na celou planetu tvrdě dopadá. Trenér německé fotbalové reprezentace Joachim Löw se nad tíživou situací zamyslel a dospěl k názoru, že světové populaci se vrací to, jak se v poslední době chovala. „Zdá se, že se země trochu vzpírá a brání proti lidstvu a jeho počínání,“ prohlásil Löw.



Podle zkušeného kouče Joachima Löwa, který dovedl Německo v roce 2014 k titulu na mistrovství světa, dohání nyní obyvatele naší planety zběsilý a konzumní životní styl a nešetrné chování k přírodě. „Nic není takové, jako bylo dřív. Svět prožil kolektivní vyhoření. Zdá se, že se země trochu vzpírá a brání proti lidstvu a jeho počínání. Člověk si myslí, že všechno ví a že všechno může. Tempo, které jsme v posledních letech nasadili, už nebylo možné zvyšovat. Moc, dychtivost, profit, rekordy stály v popředí,“ nabídl Löw svůj pohled na tiskové konferenci.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE>>>

Teď jsou všichni limitováni koronavirem. „Přírodní katastrofy v Austrálii nebo další věci nás zasáhly jen nepatrně. Nemoci jako ebola zůstaly někde zapomenuty. Ale nyní jsme prožili něco, co postihlo celou populaci. Nyní zjišťujeme, že se musíme dívat na důležité věci, zjišťujeme, na čem nám záleží. Rodina, přátelé, spoluobčané, vzájemný respekt. To jsou hodnoty, na které se teď musíme v první řadě ohlížet,“ zapřemítal šedesátiletý trenér.

Cítí, že se lidé pod tíhou nebezpečného viru mění. „Každý nyní musí udělat nějaké ústupky a ukázat, že se můžeme změnit a být jiní. V posledních dnech vidíme, že lidé jsou zase ohleduplní a k sobě pozorní. Když se někdo zeptá, jak se někomu daří, opravdu to tak myslí. Je cítit, že se i víc komunikuje,“ vypozoroval Löw.

Logicky kvituje, že se mistrovství Evropy posunulo o rok. „Bezpečí a zdraví lidí má nejvyšší prioritu. Vše ostatní teď musí jít stranou,“ zdůraznil velitel německého reprezentačního mužstva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud