13. listopadu 2020 • 19:20

Testy před Izraelem: Celá reprezentace negativní, Pekharta řeší UEFA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Testy na covid-19 před nedělním zápasem Ligy národů s Izraelem vyšly všem fotbalovým reprezentantům negativní. Podruhé za sebou byl negativní útočník Tomáš Pekhart, který kvůli koronaviru přišel o středeční přípravný zápas v Německu. Fotbalová asociace ČR (FAČR) řeší jeho situaci s Evropskou fotbalovou unií (UEFA).



„Jsme rádi, že můžeme informovat o tom, že během pátečních testů české fotbalové reprezentace byly všechny odebrané vzorky vyhodnoceny jako negativní. Tým trenéra Šilhavého se tak chystá v plné sestavě 23 hráčů na nedělní utkání proti Izraeli,“ řekl novinářům tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

Reprezentanti podstoupili na tomto srazu už třetí sérii testů. Na rozdíl od dvou předchozích se mezi nimi poprvé neobjevil pozitivní nález. Poslední testy podstoupí národní tým před utkáním se Slovenskem, kterým zakončí druhý ročník Ligy národů. Zápasy s Izraelem i Slovenskem se odehrají v Plzni.

Pekhart měl v pondělí na srazu reprezentace negativní test, další odběr o den později před zápasem v Lipsku ale přinesl pozitivní výsledek. Jednatřicetiletý útočník musel opustit mužstvo, zamířil do izolace a zdálo se, že pro něj listopadová reprezentační akce skončí.

Luca Waldschmidt dává vedoucí gól Německa v přípravném utkání proti České republice
Luca Waldschmidt dává vedoucí gól Německa v přípravném utkání proti České republice

Ve čtvrtek však hráč Legie Varšava podstoupil další test, který byl znovu negativní. Podle polských médií se nejlepší střelec tamní ligy cítí dobře a nemá příznaky nákazy.

Protože i dnešní Pekhartův test vyšel negativní, usiluje vedení českého týmu o to, aby se hráč mohl znovu připojit k mužstvu na zápasy s Izraelem a Slovenskem. „Komunikujeme v celé věci intenzivně s UEFA a čekáme na další pokyny,“ prohlásil Jurman.

Podle polských médií se u Pekharta objevilo podezření na koronavirus už na začátku minulého týdne, kontrolní testy ale byly negativní. Zkušený útočník se vrátil do reprezentace po sedmi letech, za národní A-tým má na kontě 19 utkání a dva góly.

Zatímco Pekhart ještě má naději, že by se k mužstvu mohl vrátit, kvůli koronaviru už jistě přijde o zbylé dva letošní zápasy sparťan David Pavelka, který byl pozitivně testovaný v pondělí.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud