8. září 2023 • 08:00

Messi střílí i za Argentinu. Z přímáku rozhodl o výhře v kvalifikaci MS

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny vstoupili do bojů o postup na mistrovství světa v roce 2026 výhrou 1:0 nad Ekvádorem. O vítězství úřadujících šampionů v Buenos Aires rozhodl rekordním 29. kvalifikačním gólem Lionel Messi. Za soupeře naskočil jako střídající hráč v 81. minutě Ángelo Preciado, nejčerstvější posila Sparty.



Sedminásobný držitel Zlatého míče se prosadil v 78. minutě z přímého kopu a v čele historického pořadí nejlepších střelců jihoamerické kvalifikace se dotáhl na kamaráda z působení v Barceloně Luise Suáreze z Uruguaye.

„Mám radost, že jsme tam oba dva, protože kvalifikace mistrovství světa pro nás v Jižní Americe znamená hodně,“ citovala agentura Reuters Messiho, který v reprezentaci navázal na střeleckou formu z Interu Miami.

Kapitán argentinské reprezentace do klubu z americké MLS přišel v červnu z Paris St. Germain. V jedenácti zápasech v dresu Miami zaznamenal šestatřicetiletý Messi jedenáct branek.

Ekvádorci vstoupili do bojů o mistrovství světa s odpočtem tří bodů za kauzu z minulé kvalifikace. V ní za tým nastupoval kolumbijský rodák Byron Castillo, který podle pozdější stížnosti Chilanů reprezentoval Ekvádor neoprávněně.

Požadovali proto vyřazení čtvrtého týmu konečného pořadí ze závěrečného turnaje v Kataru, kam by se v případě kontumace ekvádorských zápasů dostali oni. Sportovní arbitrážní soud vyřešil případ až krátce před šampionátem, Ekvádoru odebral tři body v další kvalifikaci a národní svaz potrestal pokutou.

Kvalifikace MS 2026 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:

Ciudad del Este: Paraguay - Peru 0:0
ČK: 45. Advíncula (Peru).

Barranquilla: Kolumbie - Venezuela 1:0 (0:0)
Branka: 46. Borré.

Buenos Aires: Argentina - Ekvádor 1:0 (0:0)
Branka: 78. Messi.

Brazílie bez Neymara

Fotbalistům Brazílie bude v úvodních dvou zápasech kvalifikace mistrovství světa 2026 chybět útočník Neymar. Jednatřicetiletá hvězda má stále zraněný kotník. Informovala o tom agentura AP.

Neymar kvůli zdravotním problémům nehraje od února a musel kvůli tomu odložit i premiéru v al-Hilálu, kam zamířil v srpnu z Paris St. Germain. „Cítím se dobře, jsem spokojený, ale ještě nejsem na sto procent fit,“ uvedl Neymar.

Přiznal, že po vyřazení na loňském světovém šampionátu uvažoval o ukončení reprezentační kariéry. „Ale rodina a přátelé mě přesvědčili. Díky nim jsem si uvědomil, že pořád stojí za to hrát za národní tým,“ prohlásil.

Brazílie vstoupí do kvalifikace mistrovství světa dnešním zápasem proti Bolívii, poté ji čeká v úterý Peru. Neymar dosud za národní tým dal 77 branek a jediná mu chybí, aby se v čele historické tabulky osamostatnil před legendárním Pelém.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud