Jonáš Bartoš
Premium
20. března 2024 • 12:10

„Nečeská“ dravost mění klima repre, šance přišla později než jinde v Evropě

Autor: Jonáš Bartoš, inf
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm statečných dokázalo ve slavném westernu bránit chudou vesnici před nájezdníky banditů pod vedením padoucha Calvery. Sedm statečných nováčků má za úkol pozvednout český národní tým pod Ivanem Haškem. Kouč instaloval do své první nominace zajímavé mladé tváře, které mohou tvořit osu pro kvalifikaci o světový šampionát v Americe 2026. Kdo z nich se může v prvním týmu uchytit a proč vyšoupli hráče, na které spoléhal předchozí kouč Jaroslav Šilhavý?



Dva gólmani, dva stopeři, jeden křídelník a dva zajímaví ofenzivní hráči. Rozpětí 20 – 24 let. Celkem sedm hráčů, kterým se Ivan Hašek rozhodl dát poprvé šanci v národním týmu. Matěj Kovář, Vítězslav Jaroš, Robin Hranáč, Tomáš Vlček, Adam Gabriel, Matěj Jurásek a Pavel Šulc. Oba Matějové už sice povolaní byli, ale reprezentační start si nepřipsali. Vyjma mladšího Juráska jde o hráče z party kolem ročníku 2000, možný základ pro následující roky národního týmu. „Zohlednil jsem, že se brzy hraje kvalifikace na mistrovství světa, což je jeden z nejdůležitějších cílů,“ zdůraznil Hašek ke své první nominaci.

Tři jmenovaní už si razí cestu za kariérou v zahraničí, zbylí čtyři nastupují za nejlepší kluby v Česku a dostávají se do klíčových pozic. Vlček už si ve Slavii vyzkoušel kapitánskou pásku, Jurásek se úspěšně vrací do sešívané sestavy po zranění. Šulc s Hranáčem se vyšvihli mezi dominantní pilíře plzeňské sestavy.

Anketa

Líbí se vám první Haškova nominace u reprezentace?

ANO
NE

„Kluky jsem nabíral v šestnáctce, šel s nimi celé čtyři roky do devatenáctky,“ vzpomíná pro Sport na nové členy áčka Jiří Žilák, současný trenér reprezentační sedmnáctky. Plzeňské duo vedl před lety v Youth League, Vlčka, Gabriela i Juráska později v reprezentační dvacítce.

„Šulcíkovi jsem věřil hodně, byla jen otázka času, kdy

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud