Jonáš Bartoš
24. března 2024 • 15:02

Klíčové momenty Haškovy premiéry: skvělá střídání, ale pokusy nevyšly

Vstoupit do diskuse
14
  • Video se připravuje ...

    Ivan Hašek odkoučoval svojí premiéru u národního týmu v přípravném utkání proti Norsku (2:1). Za pozitivum lze jistě považovat návrat záložníka Fiorentiny Antonína Baráka, který z přímého kopu zápas rozhodl. Ne všechno ale vyšlo podle ideálních představ. Volba základní sestavy nebyla úplně šťastná. Projděte si klíčové momenty debutu Ivana Haška u fotbalové reprezentace.

  • Barákův návrat

    Ivan Hašek povolal technického záložníka zpět do služby. Antonín Barák naskočil téměř po roční pauze, v Norsku odehrál závěrečnou půlhodinu. A zvládl ji fantasticky! Rozhodující gól a několik výrazných momentů ukázaly, že střeďák z Fiorentiny do nároďáku jednoznačně patří.

    Antonín Barák se vrátil do reprezentace krásným gólemFoto Foto pro Sport: Štěpán Černý/FAČR

  • Staněk, jednička pro EURO

    Kdo si zachytá na EURO? Jindřich Staněk pomohl kouči Haškovi jednu ze zapeklitých otázek vyřešit velmi rychle. Návrat do branky po zranění zvládá fantasticky, formu nabral extrémně rychle. V Norsku vyšvihl dva těžké zákroky, suprově vychytal i Erlinga Haalanda.

    Brankář Jindřich Staněk během utkání s NorskemFoto ČTK / AP / Lise Aserud

  • Povedená střídání

    Pět zásahů do sestavy ve druhé polovině vyšlo skvěle. O Barákovi už byla řeč, ale týmu v Oslu výrazně pomohli i další náhradníci – Adam Hložek, David Jurásek, Ondřej Lingr i Michal Sadílek dotáhli zápas k velmi cenné výhře. Krajánci jednoznačně mají kvalitu na to, aby příště hráli v základu.

    Česká radost po trefě Antonína BarákaFoto ČTK

  • Experimenty nevyšly

    Do základní sestavy se nový český kouč netrefil. Hašek vsadil na ligové hvězdy, navíc některým z nich přiřkl nezvyklé role. Ladislav Krejčí šel ke kapitánu Součkovi doprostřed zálohy, Jaroslav Zelený na levý kraj obrany. Mojmír Chytil s Pavlem Šulcem doplňovali Patrika Schicka na křídlech. Tyhle experimenty nevyšly.

    Česká jedenáctka pro zápas v NorskuFoto X/Česká fotbalová reprezentace

  • Pasivní blok

    Jedna z věcí ke zlepšení, kterou trenér Hašek zmínil při hodnocení páteční přípravy. Češi se v úvodní pasáži a také při vstupu do druhé půle nechali zbytečně zatlačit, zůstávali v pasivním bloku. Proti ofenzivně nabušeným týmům, které mužstvo čekají i na EURO, tímhle stylem hrát nelze.

    Jiná repre pod Haškem? Náznaky tu jsou. Klíčový post vedle Součka, Holeš zvládl Haalanda
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
14

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud