3. června 2009 • 21:48

Advocaat povede národní tým Belgie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský fotbalový kouč Dick Advocaat se stane od ledna příštího roku hlavním trenérem reprezentace Belgie. Dnes to potvrdil zástupce belgického svazu. Do konce roku ještě jednašedesátiletý kouč zůstane na lavičce Zenitu Petrohrad.



Podle mluvčího svazu ještě musí být doladěny podmínky smlouvy, na základě informací médií by trenér měl brát 600.000 eur (asi 16 milionů korun) ročně.
Kontrakt bude platit na dva roky s dalším prodloužením na 18 měsíců v případě úspěšné kvalifikace na evropský šampionát v roce 2012.

Belgie hledá reprezentačního trenéra už dva měsíce od doby, kdy byl odvolán René Vandereycken. Národní tým tehdy dvakrát podlehl v kvalifikaci Bosně a Hercegovině a už má jen teoretické šance na postup do Jižní Afriky.

Vedle Advocaata se uvažovalo ještě o jeho krajanovi Louisi van Gaalovi, jenž ale přijal nabídku Bayernu Mnichov. Angažmá u belgického týmu nebude pro Advocaata prvním působením u reprezentace. Působil na lavičce Nizozemska, Koreje a Spojených arabských emirátů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud