16. dubna 2010 • 10:05

Advocaat jedná o místě u ruské reprezentace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Dick Advocaat brzy podepíše kontrakt u ruské fotbalové reprezentace. Dvaašedesátiletý Nizozemec ve čtvrtek předčasně ukončil angažmá u belgického národního týmu, právě proto, aby mohl vyjednávat o smlouvě v Rusku.



"Stanu se ruským koučem, ale ještě jsem nic nepodepsal," citovala agentura AP Advocaata, jenž označil zájem ruského svazu o své služby za velkou čest.
Bývalý kouč Nizozemska, Koreje a Zenitu Petrohrad opustil belgickou lavičku po pouhých šesti měsících ve funkci. Smlouva mu přitom měla vypršet až po Euru v roce 2012.

Podle médií byly hlavním důvodem peníze. V Belgii si Advocaat vydělal 600.000 eur ročně, ruský svaz je však ochoten za jeho služby zaplatit mnohem více.

"Kdybych se rozhodoval jen podle peněz, nikdy bych se nemohl stát koučem Belgie," reagoval na kritiku Advocaat. "Nejdůležitější pro mě je sportovní úroveň. A ta je v Rusku vyšší než v Belgii. To je úroveň, na kterou jsem zvyklý. S Ruskem je větší šance dostat se na mistrovství Evropy," řekl Nizozemec.

U ruského týmu Advocaat nahradí krajana Guuse Hiddinka, který od srpna povede reprezentaci Turecka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud