9. února 2021 • 23:05

West Ham končí v FA Cupu. Tlaku United neodolal, Souček smolně u gólu

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohli se třeba zbláznit, postavit se na hlavu, ale obrana West Hamu i s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem nekonečně dlouho odolávala. Převaha Manchesteru United byla drtivá. Vydrželo to až do prodloužení, do 98. minuty, kdy osmifinále FA Cupu po smolné Součkově hlavičce rozhodl Scott McTominay. Favorit postupuje po těsné a vydřené výhře 1:0 mezi nejlepších osm týmů.



Domácí měli minimálně čtyři tutovky, které měly skončit gólem. Už po čtvrthodině se v jedné takové objevil Mason Greenwood, ale na poslední chvíli mu střelu srazila utemovaná defenziva „kladivářů“. Victor Lindelöf si pak vyskočil na rohový kop, jeho hlava šla hezky k tyči, ale Lukasz Fabianski předvedl úchvatný zákrok.

Za další minutu už měl ruce nahoře Donny van de Beek, ale obrana West Hamu byla zase na místě a jeho ránu odvrátila mimo vlastní branku. V tu chvíli se Manchester vyhoupl v držení míče přes drtivých sedmdesát procent. West Ham se opravdu jen úporně bránil. A úspěšně.

Radost hráčů Manchesteru United
Radost hráčů Manchesteru United

Stejně jako při další šanci Marcuse Rashforda, jehož zase vychytal výborný Fabianski. Jako by stádo slonů dupalo směrem k mraveništi, pracovití mravenečkové se ale nedali, byť za celý zápas jen jednou vystřelili. A ani ne na Deana Hendersona…  Základní hrací doba skončila bez gólu.

Rozhodla osmá minuta nastavení. A do bleskové akce se namočili i oba Češi. Centr z levé strany se možná lehce otřel o ruku Vladimíra Coufala, a i když to reklamovali domácí hráči, sudí Paul Tierney nechal situaci dál běžet. Balon pak odvracel hlavou Tomáš Souček, ale jen k Rashfordovi. Ten přiklepl patou míč Scottu McTominayovi, pohotová prudká rána skončila za Fabianskim a rozhodla.

Z FA Cupu vypadl také Matěj Vydra, jeho Burnley prohrálo 0:2 s druholigovým Bournemouthem. Hosté uspěli i s prozatímním koučem Jonathanem Woodgatem, jenž vede mužstvo po nedávném odvolání trenéra Jasona Tindalla.

West Ham United Vše o klubu ZDE

Manchester United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud