Jan Podroužek
6. února 2021 • 21:18

Lineker či Berdych se zastali Součka: Červená ani za milion let!

Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jenom se nešikovně ohnal, bývalá fotbalová hvězda a komentátor Gary Lineker to nazval „náhodou“. Mike Dean to několik minut zkoumal na videu... A pak Tomáši Součkovi nemilosrdně seknul červenou kartu. Vůbec první v profesionální kariéře. Součka se hned začaly zastávat všechny možné hvězdy a celebrity. Anglie nadává VARu a oroduje, aby Fotbalová asociace trest českému reprezentantovi zrušila.



West Ham se dál drží těsně za první čtyřkou Premier League. Po remíze 0:0 na Fulhamu se přiblížil čtvrtému Liverpoolu na bod, ten má ale zápas k dobru.

Mohlo to klidně být lepší, zase se totiž vytasila česká stopa. Po centru Declana Rice se k hlavičce dostal Vladimír Coufal a trefil břevno. Kdo by v téhle situaci čekal Tomáše Součka, smůla. Ten měl jiné starosti...

V nastavení dostal červenou kartu, velmi přísnou. Svou vůbec první v profesionální kariéře. Celkově to bylo čtrnácté vyloučení českého hráče v Premier League, třikrát to slíznul třeba divočák Tomáš Řepka .

Souček si nejdřív sám vybojoval přímý kop, dobře vyletěl na Joachima Andersena, který si míč špatně zpracoval. Český záložník mu ho vypíchl, Andersen ho hned sundal. Žlutá pro domácího obránce, přímák pro West Ham. Na který se pochopitelně Souček velmi těšil, však to ve vzduchu sakra umí.

Jenže ještě předtím, než West Ham rozehrál, Souček se nešikovně ohnal proti bránícímu Aleksandaru Mitrovičovi. Zvednul levou ruku a loktem trefil Mitroviče do obličeje. Sudí Mike Dean dostal povedl od videoasistenta kvůli surovému chování, zastavil hru, a začalo zkoumání.

Trvalo to několik minut, Dean se k obrazovce pro jistotu ještě jednou vracel, zase se díval... A pak Součkovi nemilosrdně seknul červenou. Český záložník nedobrovolně opustil hřiště a opřel se o vstup do tunelu, chtěl vidět těch posledních pár vteřin.

Spoluhráči ho bránili, nejvíc kamarád Vladimír Coufal, který ještě po zápase Deanovi cosi vysvětloval: Zuřil trenér David Moyes.

A zvedl se i svět celebrit a hvězd.

„To si děláš srandu? Tohle není červená ani za milion let. Zjevná náhoda, nesmysl,“ napsal na Twitter bývalý reprezentant Anglie a moderátor Gary Lineker.

Stejně to viděl i bývalý český tenista Tomáš Berdych . „Proč máme VAR? Tohle nebude červená karta ani za milion let,“ povzdechnul si...

„VAR rozhodčím nepomáhá, spíš jim to zhoršuje,“ přidal se Jamie Carragher, někdejší obránce Anglie a Liverpoolu.

„Tahle červená se musí zrušit hned, jak to jen půjde,“ dodal Carragher ještě.

A šance není malá. Dean za poslední dva zápasy odpískal 39 faulů, rozdal osm žlutých a tři červené, písknul i jednu penaltu. Za poslední dva zápasy! Manchester United-Southampton a ten včerejší. Jedno jeho vyloučení přitom Fotbalová asociace zrušila, to pro obránce Southamptonu Jana Bednareka.

Stejný postoj FA očekává Anglie i v případě Tomáše Součka. Ten celou situaci nedlouho po zápase okomentoval na sociálních sítích.

„Mluvil jsem s Aleksandarem Mitrovičem během zápasu i po něm. Řekl mi, že náš souboj byl férový, za to mu děkuju. Bohužel rozhodčí byl jiného názoru,“ napsal si český reprezentant na Twitter. „Kdo mě zná, ví, že bych nikdy nechtěl ublížit jinému hráči. Omlouvám se za tenhle moment v jinak skvělé sezoně. Hezké fair play od Aleksandara.“

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
17

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud