20. května 2011 • 12:06

Tévez ven, Ronaldo dovnitř! Šílené transfery City

Autor: pj
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chci odejít z Manchesteru City, nechal se slyšel Carlos Tévez. Svými výroky zasadil pořádnou ránu manažerovi Robertu Mancinimu, který chtěl původně kádr konečně stabilizovat a minimálně posilovat. Odchod argentinské hvězdy ale zřejmě roztočí další kolotoč šíleně drahých přestupů „citizens“. Kdo přijde? Prý Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.



Fanoušci Realu Madrid se nad tou spekulací dobře bavili. Ale po dnešních informacích britského listu The Sun některým tuhne úsměv.

Cristiano Ronaldo slaví čtvrtý gól Realu v síti GetafeFoto ČTK/AP
AKTUALIZOVÁNO
Vyjádření Manchesteru City pro Sky Sports:

"Spekulace spojující náš klub s Ronaldem je mylná a nepodložená informace. I když není pochyb o tom, že Ronaldo je jedním z nejlepších hráčů na světě, na našem seznamu případných posil nefiguruje."

Vedení „bílého baletu“ totiž je ochotno Ronalda prodat. Protože částku, kterou Manchester City údajně nabízí, nelze odmítnout.

O kolik peněz jde? 150 milionů liber. To je v přepočtu neuvěřitelných 4,2 miliardy korun! Tedy suma, kterou běžný smrtelník nikdy nespatří pohromadě a která by rázem byla v historii fotbalu rekordní.

Španělský klub moc dobře ví, že pouze šejci v City jsou natolik bláznivý, aby tolik prostředků za Ronalda vynaložili.

Otázkou je, zda samotný hráč k přestupu svolí. Přeci jen je legendou největšího rivala Manchesteru United. Tuhle zradu by mu fanoušci, kteří ho zbožňovali, nikdy neodpustili.

Na druhé straně svou roli můžou sehrát peníze. Portugalské hvězdě jsou šejci ochotni platit až 300 tisíc liber týdně; 8,4 milionu korun za týden!

Anglický pohár je náš! A s kusem slavné trofeje se předvádí útočník Tévez...Foto ČTK/AP
City je rozhodnuto utrácet, protože hvězdného útočníka potřebuje. Argentinec Carlos Tévez dopředu prohlásil, že v klubu nezůstane.

„Chci odejít. Ve fotbale se toho pro mě dost změnilo a já nevím, jestli třeba budu hrát na příštím mistrovství světa. A to nemá nic společného s tím, zda budu nominován nebo ne,“ řekl Tévez pro Radio Del Plata.

Těžko si představit, co má přesně na mysli. Každopádně už dříve se mluvilo o tom, že chce být rodině na blízku. I proto by se nejraději vrátil do Boky Juniors.

„Bylo by to nádherné, ale je mi jasné, že taky hodně obtížné, co se týče finančních podmínek,“ dodal Tévez s tím, že Manchesteru City je za všechno vděčný. Ale prý zkrátka potřebuje změnit scénu.

O kom se v Anglii spekuluje, že by mohl posílit City:
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Kaká (Real Madrid)
Xavi (Barcelona)
Alexis Sánchez (Udinese)
Wesley Sneijder (Inter Milán)
Zlatan Ibrahimovic (AC Milán)
Ashley Young (Aston Villa)
Jack Rodwell (Everton)
Juan Mata (Valencia)

Ronaldo se do šance nedostal
Ronaldo se do šance nedostal

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud