11. prosince 2012 • 13:20

Ferdinand krvácel, matka Ashley Colea se zásahu mincí smála

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Odporný čin fanoušků Manchesteru City, kdy mince z jejich tábora v nedělním derby zranila stopera United Rio Ferdinanda, odsoudila snad celá Anglie. Z krvavého šrámu měla naopak radost rodina Ashleyho Colea. Matka s bratrem obránce Chelsea podle britských médií na facebook přidali několik komentářů, které vyjadřují potěšení nad Ferdinandovým krvácením. V Anglii tak vypukl další skandál.



V nedělní bitvě o Anglii se hrál fotbal jako řemen. United v městském derby lídrů Premier League vedli dva nula, domácí Citizens poté srovnali skóre. V závěru strhl vítězství na stranu "Rudých ďáblů" z přímého kopu Robin van Persie.

"Od toho zápasu jsem nemohl odtrhnout oči, byla to strhující bitva, která ukazuje, jak je Premier League kvalitní soutěží. Jen to na konci zkazilo to zranění Ferdinanda," hodnotil po utkání výhru 3:2 manažer United Alex Ferguson.

Jak ke zranění Ferdinanda došlo? Zkušený stoper dostal do hlavy mincí, když si při oslavě třetí branky chtěl přetáhnout dres přes hlavu. "Musel mě trefit aspoň librovkou, žádná pence to nebyla," okomentoval krvavý šrám v blízkosti oka na Twitteru Ferdinand.

Zatímco celá Anglie tvrdě kritizovala chování domácích fanoušků, v rodině obránce Chelsea Ashley Colea bylo veselo. "Jsem tak šťastný, že Rio dostal do obličeje, když zkoušel líbat znak United na dresu. Přímo do oka! Mám hned skvělý den," napsal na facebook Coleův bratr Matthew.

VIDEO: Ferdinand dostal mincí od fanouška City

Podle listu Daily Mirror se dokonce přidala i matka Sue. "Dejte tomu fanouškovi medaili," okomentovala příspěvek svého syna.

Status byl na facebooku později smazán. Matka Colea zároveň dementovala, že by o zranění Ferdinanda cokoliv napsala online. Mathew se k celé situaci nevyjádřil.

Z čeho nenávist mezi anglickými reprezentanty pramení? Ashley Cole se zastal spoluhráče Johna Terryho, když jej bratr Ferdinanda Anton před rokem obvinil z rasového útoku. Terry se kvůli tomu vzdal reprezentace, zaplatil pokutu a v Premier League nesměl hrát čtyři utkání.

Ferdinand poté na Twitteru nazval Colea "čokoládovou zmrzlinou," což napětí mezi anglickými obránci ještě vyšponovalo. Obránce United za výrok, kterým označuje člověka "tmavého navenek, ale bílého uvnitř," dostal pokutu 45 000 liber (necelých 1,5 milionu korun).

Z toho také mohou plynout nevybíravé komentáře Coleových příbuzných po nedělním šlágru. "Ashleyho rodinu velmi zasáhl způsob, jakým ho urazili Rio a Anton. Když Ferdinanda zranili, psali svým známým. Mezi jejich rodinami není žádná láska," tvrdí zdroj deníku Sun.

Fanoušek City se omluvil

Ferdinand zažil v utkání se City ještě jednu nepříjemnost. Po utkání na hřiště pronikl jeden z chuligámů City. Běsnící fanoušek se chtěl vrhnout právě na zkušeného stopera, na poslední chvíli jej zastavil domácí gólman Joe Hart.

"Brankář Hart má můj respekt, že zastavil toho idiotského fanouška. Nevadí, když se fanoušci škádlí v hledišti, ale všechno má své meze. A tohle bylo za hranou," zlobil se Ferdinand.

Šílený příznivec dostal doživotní zákaz vstupu na zápasy City, nejspíš mu nepomůže ani omluvný dopis. "Zklamal jsem sebe, rodinu, fanoušky i klub. Chtěl bych se také hluboce omluvit panu Feridnandovi, choval jsem se hrozně," vydal v prohlášení s tím, že děkuje Hartovi za to, že jej před Ferdinandem zadržel.

Dramatickou bitvu rozhodl v nastavení Van Persie
Video se připravuje ...

Brankář Manchesteru City Hart zastavuje rozzuřeného fanouška svého týmu, když se řítil směrem k obránci United Ferdinandovi
Brankář Manchesteru City Hart zastavuje rozzuřeného fanouška svého týmu, když se řítil směrem k obránci United Ferdinandovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud