7. května 2014 • 10:23

Giggs se loučil, postavil sám sebe. Na hřišti řádil s mladíky!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Manchesteru United uzavírají nejhorší sezonu od roku 1990, přesto se po závěrečném domácím utkání anglické ligy s Hullem (3:1) zpívaly chorály. Tribuny na Old Trafford nejvíc tlesklaly Ryanu Giggsovi, dočasnému hrajícímu trenérovi. Velšská legenda do utkání nasadila sama sebe a po závěrečném hvizdu děkovala všem fanouškům za velkou podporu.



40letý Velšan dokončuje sezonu po odvolaném kouči Davidu Moyesovi. V posledním domácím zápase sezony s Hullem neváhal dát šanci mladíkům, kteří se mu odvděčili perfektními výkony. Mladý útočník James Wilson (ročník 1995) svůj debut v dresu United dokonce ozdobil dvěma góly a přispěl k výhře 3:1.

V utkání došlo k zajímavé situaci. V 70. minutě Giggs svlékl teplákovou soupravu, přestal udílet pokyny a nasadil do hry sám sebe. Vystřídal Thomase Lawrence, o dvacet let mladšího borce.

První poločas zápasu United s Hullem Giggs řídil tým ze střídačky, po přestávce pak sám šel do hryFoto Reuters

S velkou pravděpodobností šlo o Giggsovo poslední vystoupení na Old Trafford, byť zatím oficiálně hráčskou kariéru neukončil. Po zápase se dočkal obrovského aplausu.

V United představuje klubovou ikonu, legendu. Tvář, co nikdy neoblékla jiný dres. "Chci vám poděkovat, že jste nás pořád podporovali. Dnes jste viděli záblesk budoucnosti. Vždycky jsme dávali šanci mladým hráčům a snažili se o atraktivní fotbal," vzkázal z trávníku narvanému Old Trafford.

VIDEO: Ryan Giggs děkuje fanouškům na Old Trafford



"Dobré časy se brzy vrátí. Vím, že jsme tenhle rok hodně pokazili, ale vaše podpora nikdy nezmizela. Jsem přesvědčený, že v dalších sezonách vám znovu přineseme úspěchy," dodal legendární hráč.

Giggsova trenérská štace na Old Trafford nejspíš skončí po čtyřech zápasech. Do United má v létě namířeno od nizozemské reprezentace Louis van Gaal.

Co bude se stávajícím šéfem lavičky United? "Zatím se k budoucnosti nechci vyjadřovat. Soustředím se jen na svou práci a to budu dělat až do neděle, kdy máme poslední zápas," dodal nejstarší střelec v historii Ligy mistrů.

Vedle Giggse diváci aplaudovali i Nemanjovi Vidičovi. Srbský stoper už oznámil, že po sezoně odchází do Interu Milán. V United patřil k základním pilířům defenzivy a podílel se na většině úspěchů posledních let, zastával i funkci kapitána. Bohužel ho často brzdily zdravotní problémy.

Giggs střídá Thomase Lawrence, o dvacet let mladšího hráče
Giggs střídá Thomase Lawrence, o dvacet let mladšího hráče

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud