2. prosince 2014 • 16:08

Rošťák Balotelli má problém. Zavařil si obrázkem komiksové postavy!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Liverpoolu Mario Balotelli se bude před anglickou Fotbalovou asociací zodpovídat z podezření z rasismu. Kontroverzní italský reprezentant si tentokrát zavařil příspěvkem na instagramu, kde zveřejnil obrázek komiksové postavičky Super Maria s komentářem, který byl podle některých názorů rasistický a antisemitistický.



Balotelli už se za příspěvek omluvil a ze svého profilu ho smazal. Svým komentářem prý chtěl proti rasismu bojovat s humorem, uznal ale, že vytržený z kontextu může být text chápán i opačně. Ostře se proti němu ohradili zástupci židovské obce, kteří pro fotbalistu chtějí trest.

Zveřejněný obrázek s titulkem "Nebuď rasista!" doprovázel kontroverzní text. "Buď jako Mario, on je italský opravář vytvořený Japonci, který mluví anglicky a vypadá jako Mexičan. Skáče jako černoch a po penězích jde jako Žid."

Na negativní komentáře nejprve Balotelli zareagoval odpovědí na twitteru: "Moje máma je Židovka, tak prosím všichni zmlkněte." Později ale vše odstranil. Liverpool si prý s čtyřiadvacetiletým útočníkem, kterého v létě získal z AC Milán, o celé věci promluví.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud