29. října 2015 • 10:35

Kalas zářil! Hvězdě United ukradl míč přímo před nosem

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Middlesbrough v lednu porazili Manchester City, český obránce Tomáš Kalas u senzačního utkání chyběl. Ve středu čekala druholigový celek cesta do Manchesteru znovu, tentokrát však na stadion United. A to už si český reprezentační bek nenechal ujít. Odehrál celé utkání a skvělým výkonem pomohl po bezbrankové remíze k postupu po penaltovém rozstřelu do čtvrtfinále Ligového poháru.



Jako kdyby mu utkání proti velkým klubů vyhovovala. Když v dubnu minulého roku nastoupil poprvé v základní sestavě Chelsea v lize proti Liverpoolu, vedl si jako ostřílený borec.

Ve středečním zápase se nic nezměnilo. Český obránce, který v druhé nejvyšší soutěži hostuje, dokonale pokryl pravý kraj obrany. Přitom ho nečekalo nic snadného. Na starost měl totiž nizozemského rychlíka Memphise Depaye, který patří k nejnebezpečnějším hráčům United.

Jenže Kalas na jména nekouká. Depaye naprosto vymazal. Úchvatný byl jeho sprint ve 35. minutě. Nizozemský reprezentant postupoval obranou Middlesbrough a šteloval si balon na svoji pravačku. V tom okamžiku se však sprintem vrátil rodák z Olomouce a obral ho o míč.

VIDEO: Podívejte se, jak český obránce obral Depaye o míč

„Byl to úžasný zápas. Manchester má skvělé hráče, jsou velmi organizovaní, ale dnes jsem cítil, že naši byli lepší než oni. Jsem tak moc pyšný. Rozhoduje výkon a ten dnešní byl úžasný,“ chválil své svěřence po výhře trenér Aitor Karanka.

Španělský trenér měl před zápasem těžké rozhodování. „Bylo složité vybrat základní jedenáctku, protože máme zraněné hráče a musel jsem vzít v potaz také to, že se někteří mohli vykartovat,“ vykládal bývalý asistent Josého Mourinha. „Mým cílem však je, abychom hráli proti klubům s takovými stadiony každý týden,“ dodal Karanka.

Na Kalase si nepřišel ani hvězdný Anthony Martial.
Na Kalase si nepřišel ani hvězdný Anthony Martial.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud