9. srpna 2021 • 12:28

Souček a Coufal ve stopách Masaryka. Ocenění od velvyslance

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Medailí už dostali ve svých kariérách spoustu, ale tahle je z úplně jiného oboru. Česká dvojice ve službách áčka West Hamu United Tomáš Souček a Vladimír Coufal svými výkony vylepšuje i česko-anglické vztahy. Takže jejich nejnovější trofej je diplomatická.



Společně ovládli anketu pro nejlepšího „kladiváře“ roku, ve které Tomáš Souček porazil druhého Vladimíra Coufala. Další ocenění už převzali společně. Češi z West Hamu převzali z rukou velvyslance České republiky na Ostrovech Libora Sečky Stříbrnou Medaili Jana Masaryka za rozvoj česko-britských vztahů.

„Získali již mnoho ocenění a spoustu dalších ještě získají, ale tohle bylo první od velvyslance. Rád jsem ocenil Tomáše Součka a Vladimíra Coufala za jejich obrovský přínos k rozvoj sportovních vztahů Česka a Spojeného království,“ napsal velvyslanec.

Stříbrná medaile Jana Masaryka se uděluje poslední čtyři roky českým i britským osobnostem a odkazuje na činnost bývalého československého ministra zahraničí a syna prvního prezidenta.

Jejím nejvýznamnějším sportovním držitelem je Petr Čech, ale ambasador jí oceňuje hlavně osobnosti jiných oborů, v posledních dnech ji získala třeba Barbara Wintonová, dcera skromného hrdiny druhé světové války Nicholase Wintona, či bývalý ministr financí Greg Hands.

Libor Sečka se zároveň netají, že jeho fotbalové srdce je červenobílé a v Londýně v posledních letech logicky inklinuje k West Hamu. „Kladiváři“ mu dali prostor i rozhovorem v zápasovém programu při generálce proti Atalantě Bergamo. Oba Češi hráli přes hodinu a podíleli se na vítězství 2:0. Večer se pak slavilo na českém velvyslanectví i s třetím českým zástupcem ve West Hamu – fotbalistkou Kateřinou Svitkovou.

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud