Pavel Novotný
30. září 2008 • 18:52

Venables: Berbatove, zradil jsi Tottenham!

TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně bídně začala pro fanoušky Tottenhamu Hotspur letošní sezona Premier League. Jejich miláčci se totiž po odehraných šesti kolech topí na samém dně tabulky. Kdo za to může? Terry Venables má jasno.



Jako každý rok měli londýnští Kohouti patřit k obávaným soupeřům. Zatím však působí jako tým, na kterém si ostatní spíše vylepšují své statistiky a bodový zisk.

V dosavadních šesti odehraných zápasech totiž Hotspur ani jednou nevyhráli, připsali si dvě remízy a čtyři porážky. I když výsledek 1:1, který si Kohouti přivezli z nedobytného hřiště Chelsea, má určitě velkou cenu. Ale jinak...

Kdo tedy za bídný vstup do sezony může? Bývalý manažer Terry Venables má jasno. Viníkem je Berbatov! "Berbatov je sobecký a bezohledný hráč. Od začátku, co přišel do Tottenhamu, se snažil za každou cenu vybojovat si přestup do Manchesteru United a na nic nebral ohledy," tvrdí Venables.

Spekulace o případném Bulharově odchodu se objevovaly prakticky před každým zápasem týmu a to mohlo podle anglických deníků vyvolat v týmu značnou nejistotu.

Současný manažer Tottenhamu Juande Ramos neměl jistotu, zda bude moci s Berbatovem počítat i v následujících zápasech, navíc i některé jeho výkony a poněkud ledabylý přístup dával za pravdu spíše příznivcům tvrzení, že hráč za tým hrát nechce. Berbatov nakonec dosáhl svého a za 30 milionů liber přestoupil do Manchesteru United.

Tery Venables však o kvalitě týmu z White Hart Lane nepochybuje a věří, že na současné pozici celek dlouhou dobu nevydrží a brzy bude atakovat vyšší příčky tabulky.

"Berbatov nám tvrdil, že má jeden velký sen. Teď už je mi to jasné. Dobře, Dimi, už tvůj sen známe. Chtěl jsi mít na svém bankovním kontě o pár nul víc a to se ti povedlo," nebere si servítky Venables.

"Dimitar si došel svým nekompromisním způsobem za svým cílem. Nebral ohled na svůj tým a jeho očividná neochota hrát za Tottenham byla obrovská. Smutné je, že vedení mu věřilo a on se takhle odvděčil," nešetří Berbatova bývalý manažer Kohoutů.

Venables vyčítá vedení Tottenhamu i skutečnost, že klub pustil kromě bulharského útočníka i Robbieho Keana do Liverpoolu, aniž by za něj měl adekvátní náhradu. "Mysleli si, že se jim povede získat Aršavina, ale to se nestalo," pokračuje Venables.

"Management udělal neskutečnou chybu, když pustil Keana a Berbatova bez toho, aniž by měl zajištěn příchod Aršavina a teď za to platí," uzavírá Vanables.

Za jak dlouho se Tottenham odrazí ze dna Premier League?

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud