22. května 2009 • 15:16

Mourinho: Ancelotti jde do Chelsea!

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý trenér Chelsea José Mourinho odhalil, že mu staří známí z londýnského klubu prozradili jméno nového lodivoda "Blues". Tím má být jeho velký rival z italské Serie A, kouč AC Milán Carlo Ancelotti!



"Dozvěděl jsem se to od starých přátel z Chelsea," řekl kontroverzní Portugalec pro televizní stanici Sky Italia. "Novým manažerem se má stát Carlo."

"Někteří hráči se mě ptali: 'Šéfe, jaký je Ancelotti? Je to dobrá volba?' A já jim odpověděl, že ano, že Carlo je velmi dobrý trenér," tvrdí kouč, který s Interem před několika dny získal titul.

Snad i díky úspěchu v Itálii si Mourinho mohl dovolit nešetřit na milánského soka chválou: "Dokáže si vytvořit skvělou atmosféru v kabině, je vždy perfektně takticky připraven."

"Blues" nyní vede Nizozemec Guus Hiddink, jeho angažmá je však pouze dočasné a už několik týdnů se ví, že po sezoně končí a bude se naplno věnovat ruské reprezentaci.

Hiddink byl už třetím trenérem, který tým ze Stamford Bridge po odchodu Mourinha v roce 2007 vedl. Po Portugalcově rozepři s majitelem Abramovičem se kormidla ujal Avram Grant, toho před touto sezonou vystřídal Brazilec Luiz Felipe Scolari. Vydržel však pouze do letošního února, kdy ho nahradil právě Hiddink.

Mourinhově tvrzení nahrává i vyhýbavý postoj AC Milán. Italský velkoklub odmítá ujistit neklidné fanoušky a Ancelottiho budoucnost plánuje oficiálně odhalit až v pondělí.

"Jestli Carlo nabídku přijme je pouze na něm. Ale pokud by se mě zeptal na názor, tak mu řeknu, že o takové nabídce a s takovými hráči, jaké Chelsea má, bych se rozmýšlet nepotřeboval. Já mu přeji hodně štěstí, bude to pro něj velké dobrodružství," uzavřel lišácky Mourinho.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud