Stanislav Hrabě
10. ledna 2010 • 04:58

Zaplatil Berbatov mafii?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výpady bulharské mafie, jejichž cílem je nejlepší bulharský fotbalista Dimitar Berbatov, útočník anglického Manchesteru United, mají pokračování. V září loňského roku mu gangster George Stoilov vyhrožoval, když si hráč vyměnil několik lechtivých SMS s jeho přítelkyní bulharskou playmate Nikoletou Lozanovou. Nyní mafie požaduje peníze za ochranu rodiny.



Zaplať 50 tisíc eur (jiné zdroje uvádějí dokonce částku 550 tisíc eur) a budeme tvoji rodinu chránit. Když ne... Tuto výzvu obdržela fotbalistova matka Margarita, když se její syn na konci loňského roku zúčastnil v Sofii slavnostního vyhlášení ankety nejlepší fotbalista Bulharska, kterou vyhrál. Při této příležitosti se doma poprvé totiž přiznal, že se svou dlouholetou partnerkou Elenou má už dceru Deu, která se narodila v polovině října.

Nábožensky založení Bulhaři, kteří do té doby žili v pevném přesvědčení, že jejich fotbalový idol je svobodný a určitě není otcem, byli dost pohoršeni. A místní mafie vzala čest posvátných rodinných svazků do vlastních rukou. Požadovala platbu za ochranu.

Dimitar Berbatov
Dimitar Berbatov


Fotbalistova matka, bývalá profesionální házenkářka, jednala okamžitě. Uvědomila policii, o ochranu Berbatovovy rodiny se začal osobně starat ministr vnitra Cvetan Cvetanov. Hráčův manažer Emil Dančev zavolal do anglického klubu, který vyslal do Sofie soukromé letadlo, aby Berbatova s jeho blízkými převezlo do bezpečí. Osobně se v této akci prý angažoval i trenér sir Alex Ferguson!

Tajné policejní informace však uvádějí, že tato akce nebyla vůbec zapotřebí, neboť se Berbatov, znalý výborně balkánských poměrů, s vyděrači ihned dohodl a nic mu tudíž nehrozilo. Přesto poslední návštěva vlasti není pro něj spojena s příjemnými zážitky.

Pro Berbatova to bylo už třetí setkání s organizovaným zločinem. Když mu bylo osmnáct let, nechal talentovaného útočníka CSKA Sofia unést mafiánský boss Georgi Iliev, který chtěl, aby hrál za jeho klub FC Levski Kjustendil. Po těchto zkušenostech by nebylo divu, kdyby raději požadavkům vyděračů vyhověl.

Kdo měl potíže s organizovaným zločinem

Robinho – 6. listopadu 2004 byla v Sao Paulu unesena matka brazilského útočníka Marina da Silva de Souza. Z trestného činu byly obviněny dvě ženy, které prý jednaly na příkaz místního gangu a  požadovaly milionové výkupné. Soud je ale pro nedostatek důkazů osvobodil.

Escobar – po návratu z MS v USA byl 2. července 1994 v kolumbijském městě Medellín v baru ´El Indio´zastřelen reprezentační obránce kolumbijské reprezentace.  Jeho vlastní gól v utkání s USA přinesl porážku a velké ztráty kokainovému kartelu na sázkách.

Qiuni – střelce Barcelony a španělského reprezentanta 1. března 1981 po utkání s Alicante donutili dva muži s pistolí v ruce usednout do dodávky a unesli ho. Přihlásili se k činu jako separatistická katalánská organizace, požadovali výkupné 350 milionů peset, částku později snížili na 100 milionů. Zarostlého hráče osvobodila policie 25. března.
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud