15. srpna 2010 • 19:37

Rosický centroval na vyrovnávací gól Arsenalu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu zahájili sezonu remízou 1:1 na půdě Liverpoolu, který hrál celou druhou půli o deseti. Poslední půlhodinu v dresu Arsenalu odehrál i Tomáš Rosický, který v poslední minutě stál u zrodu vyrovnávací branky: po jeho centru a střele Marvána Šammacha si dal brankář Pepe Reina vlastní gól. Liverpoolu tak na poslední chvíli uniklo jubilejní 2000. vítězství v ligových soutěžích.



Arsenal nastoupil bez svého kapitána a klíčového hráče Cesca Fábregase, který po mistrovství světa a dovolené ještě není připraven na zápasovou zátěž. I bez něj si však hosté dokázali vytvořit mírnou převahu.


V závěru poločasu navíc Joe Cole, který zažíval soutěžní premiéru v dresu Liverpoolu, v rohu hřiště nešetrně zajel do nového stopera Arsenalu Laurenta Koscielnyho a rozhodčí mu ukázal rovnou červenou kartu.

Arsenal tak vstoupil do druhé půle s výhodou jednoho muže v poli. Jenže hned po návratu z kabin hostující hráči ztratili před svým vápnem míč a Ngog parádně vymetl pavučinu v brance Manuela Almunii.

Hru hostů přišel oživit i Rosický a vedl si velmi dobře. Pět minut před koncem mohl srovnat, ale jeho střelu pod břevno skvěle vytáhl brankář Reina. Ten se však o chvíli později stal smutným hrdinou. Rosický odcentroval na Šammacha, jeho střela se od tyče odrazila do Reiny a od něj do branky.

Nový trenér Liverpoolu Roy Hodgson tak přišel o šanci stát se prvním koučem Reds od roku 1892, který by vyhrál první tři soutěžní utkání po nástupu do funkce. Liverpool předtím porazil v obou duelech 3. předkola Evropské ligy Rabotnički.

"Je to vždy zklamání, když dostanete gól takto v závěru a přijdete o výhru. Druhou půli jsme ale paradoxně měli lepší než tu první, přestože jsme hráli v oslabení," uvedl v rozhovoru pro Sky Sports trenér Hodgson, který nesouhlasil s vyloučením Colea. "Nebyl tam úmysl, jen se snažil zablokovat míč. Rozhodčí často přehlížejí horší fauly, než byl tento," dodal.

To jeho trenérský kolega Arséne Wenger, který v týdnu prodloužil smlouvu s Arsenalem, musel být nakonec rád alespoň za bod. "Měli jsme převahu, ale Liverpool skvěle bránil. My se ale nevzdali a bojovali do posledních chvil. Remíza je pro nás velmi dobrý výsledek," prohlásil Wenger, který se nechtěl vyjadřovat k tomu, zda Coleovo vyloučení bylo oprávněné. "Neviděl jsem to. Jediné, co k tomu mohu říct, je, že jsme měli vážnou obavu o to, zda nemá Koscielny nohu zlomenou. Chtěli jsme ho vystřídat, ale sám řekl, že může hrát," dodal Wenger.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Liverpool - Arsenal 1:1 (47. Ngog - 90. vlastní Reina).

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud