23. srpna 2010 • 10:59

VIDEO: Anglie se děsí. Hajlovala hvězda?

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Fotbalová Anglie žije obrovským skandálem. Jeden z nejproblémovějších hráčů Premier League, záložník Newcastlu Joey Barton, oslavil svůj gól do sítě Aston Villy gestem, které až nápadně připomínalo nacistický pozdrav. Sám Barton to odmítá, jenže u chlapíka s tak uličnickou pověstí jeden nikdy neví.



Byl to nádherný gól. Barton se za velkým vápnem zbavil beka Aston Villy a napřáhnul. Opřel se do míče a jeho rána nachytala brankáře soupeře ve slabší chvilce. Spadlo to tam. Barton se rozběhnul a divoce slavil u postranní čáry.

Nejdřív se radoval v klubku svých spoluhráčů, problém ale nastal teprve když se z houfu vymotal a bylo na něj dobře vidět. Vytrčil svou levačku a napnul jí, ve stejné chvíli druhou rukou ukazoval na svůj knírek pod nosem.

Joey Barton. Joey Barton.Foto Reuters

Co mělo tohle gesto znamenat? Někteří fanoušci si udělali jasno hned – tohle bylo přece hajlování, nacistický pozdrav! Druhý den toho byly plné noviny, Bartonova oslava téměř přebila jinak ohromující vítězství Newcastlu 6:0.

Záložník něco takového vehementně odmítal. „Jen jsem chtěl dát najevo, že knírek teď půjde dolů,“ vysvětloval. „S pár kluky jsme si řekli, že knír budeme mít do té doby, než Newcastle vyhraje po postupu do Premier League svůj první zápas. To se teď stalo, právě to jsem svým gestem naznačoval.“

622486:title:true:true

Když se na video pozorně zadíváte, asi s jeho slovy budete spíš souhlasit. Neměli byste ale zapomenout, že Barton je opravdový výtečník, který si už pověst poničil různými skandály. Na tréninku kdysi zmlátil svého někdejšího spoluhráče Dabeho, jiného na vánočním večírku popálil cigaretou.

Na veřejnosti se porval s patnáctiletým fanouškem Evertonu i s jistým flamendrem na ulici. Po tomhle incidentu byl dokonce odsouzen k 77 dnům ve vězení.

Nepoučitelný potížista jednou seřval svého nadřízeného manažera Alana Shearera přímo při zápase, jindy vystrčil na fanoušky Evertonu holý zadek, pak na ně plival.

Jeho kariéra je plná pokut, trestů a problémů. Přitom před lety se čekalo, že se bude mluvit spíš o jeho úspěších. Dlouho byl především za pozoruhodně talentovaného hráče, kterému se přisuzovala velká budoucnost. Vyrostlo z něj ale něco, co list The Sun nazval „největším magorem Premier League“.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud